Bloggiliblogg

Passar på att blogga lite nu. Såg nyss idol och väntar på resultatet som kommer senare ikväll. På ettan går det "Mitt stora feta grekiska bröllop", men jag orkar inte se den nu. Usch, jag kommer ju vara dödstrött imorgon och inte hinner jag sova ut på söndag heller. Och sen är det en ny skolvecka igen! Jaja, snart är det höstlov. Ser fram emot det. Inget speciellt planerat, men ledighet är alltid välkommet. Just ja! Läste i ett horoskop att min turdag för den här månaden skulle vara imorgon (29/9) och med tanke på att jag har namnsdag då, och därmed skulle öppnat paketet då, så skulle jag ju ha vunnit dom där 50 kronorna imorgon! (Även om jag skrapade och vann idag) Får se vad som mer händer imorgon då... Jag gillar horoskop. Någon mer som gör det? Puss & kram.

50 kronor rikare

Eftersom jag har namnsdag imorgon (mitt mellannamn, Mikaela) så fick jag ett litet namnsdagspaket idag istället för imorgon. (Anledning kommer) Jag fick bl.a strumpor, en liten bok, en påse med godis som jag diggar och en tian-lott. Och vet ni?! JAG VANN 50 KRONOR! okej, okej. Inte världens förmögenhet kanske, men vadå, vem tackar nej till att bli femtio kronor rikare? Inte jag i alla fall. Just nu sitter jag och tittar på idol-reprisen av gårdagens program. Vet redan vilka två som går vidare och så, men i alla fall. Imorgon åker jag och mamma buss till Göteborg och går på bokmässan. Vi åker tidigt och kommer hem sent (det är därför det passade bättre med paketet idag) Jag fick även ett kort från mormor och morfar idag. Så morgondagen har jag fullt upp. Och inte bara imorgon, på söndag ska jag och Sandra på gudstjänst klockan 11.00? För konfirmantionen... Och sen blir det nog kopparbergsmarken med familjen och så stannar vi säkert en sväng hos M & M också. Men kvällen idag är inte planerad? Men jag ska nog i alla fall se idol klockan 20.00, skulle jag tro. Bloggar mer senare, i think. Ha en trevlig kväll! Och så kan ni ju alltid skriva en rad eller två?

image76 image77


Äntligen fredag!

Hejsvejs. Äntligen fredag! I skolan idag hade jag fullt upp. Första lektionen var matte och då fick vi reda på att vi ska vara klara med kapitel ett nästa fredag... Sen var det kemi. Hade skriftligt läxförhör. Jag hade inte pluggat så mycket, typ bara läst igenom och så. Men det gick bra, 13/15. Skyndade till mediateket och missade alltså halva kemilektionen. Vi i bokrådet var och pratade och tipsade om två böcker var till 8F. Sen var det svenska, jag satt i mediateket och skrev som en galning på SO/Svenska fördjupningen, Nora-temat. Som pricken över i:et så var det även veckans kortaste lunchrast idag med, 30 minuter. Jag slängde i mig lite mat, kopierade kemiläxan till nästa vecka och tog mina SO-saker och skyndade iväg till dagens sista lektion. Jag blev i alla fall klar med fördjupningsplanschen om Maria Lang, som jag valt att skriva om. Känns som jag stressat hela dagen och nu känns det finemang med helg! Bloggar mer senare, nu ska jag fika lite med mami och sis. puss!

Tyskaprov

Hejhej. Bloggar lite snabbt nu, för jag ska snart hoppa in i duschen. Såg reprisen av idol efter skolan och var till gårn en sväng också. Efter duschen blir det lite plugg och sen borsta gaddarna och hopp i säng för min del. Har en halv orienteringsdag imorgon (hoppas det INTE regnar) och sen har jag två lektioner, matte och sista lektionen är tyska. Har grammatikprov... Men tror bestämt att jag har rätt lång rast före det, så då hinner jag plugga lite då? Nej, nu väntar duschen, hej.

Skola

Hej. Nu sitter jag i mediateket i skolan. Har ca 40 min rast mellan svenskan och engelskan. Skulle hellre börja tidigare och sluta tidigare... Men det funkar ju det här med. Hann aldrig blogga igår, för jag pluggade/bråkade med M & P. Så jag tittade inte ens på idol. Kände mer för att sitta och bara skriva. Men jag tror att idol går i repris idag strax efter 16.00? Och då har jag precis kommit hem med bussen, så tittar kanske då. Skriver mer senare, tror jag. Ha det bra.

Käppar i hjulet

Ja, det har satt sig käppar i hjulet. Det blir inte som man tänkt sig helt enkelt. Idag skulle jag:

  • Plugga
  • Åka in till Örebro för att spela teater
  • Skriva "boktips" om Svart drama
  • Föra över bilderna från kameran till datorn

Jag har gjort allt utom att plugga, och åka till Örebro och spela teater då. Fast det ska jag snart göra, för bussen går 15.17. MEN: Jag skrev ju boktipset om Svart drama. Men det går inte att skicka!!! Jag skulle ju maila det, men det blir tydligen för stort med filen och allt! Jag får titta mer på det där senare ikväll, kanske? Jag blir arg på mig själv också, att jag inte kan ta mig själv i kragen och faktiskt göra vettiga saker. Jag kommer ju inte alls hinna med den där pluggningen som jag hade tänkt mig... Jaja, vi får se hur allt löser sig. Nu måste jag fixa mig lite ocn sen kila till bussen. Bye!


Ciao bella filmen

Igår kväll var ju jag och Sandra på bio och såg Ciao bella. Det var bara vi och sju till i hela biosalongen! Jag tyckte att filmen var bra, men inte mer än så... Fast det gick ju helt klart att se, har ju sett sämre.
Är det fler där ute som har sett den, och vad tyckte ni? 

image72


Ciao Bella

Hej! Jag har blivit hemskt dålig på att blogga. Men jag gör ett försök nu i alla fall. Veckan var som vanligt, det vill säga: Skola, teater, konfirmation, plugg och idol. I fredags åkte jag, Sabina, Nicole, pappa och Nicoles pappa till Växjö, eller ja, en bit utanför Växjö. Alvesta. Vi färdades i en vit minibuss, så om du såg en sådan på vägarna neråt i Sverige så kan det mycket väl ha varit vi, hihu. Vi åt världens godaste mat på ett Best Western-hotell. Hamburgare och klyftpotatis. Det kanske låter ganska trist och vanligt, men det var något utöver det vanliga, kan jag lova! Runt 21.00 på fredagskvällen så åkte vi på vapenkontroll inför skol-SM. Det märks att det är höst - kolsvart ute före 21.00! I alla fall, sen letade vi oss till stugorna. Där vi åt godis, skratta och var allmänt trötta. Somnade runt 00.00 och var dötrötta när våra mobiler väckte oss vid 7.30. Vi åkte till skjutbanan och sköt ca 11.00. Jag och Nicole sköt lika, 183. För min del så vet jag inte riktigt vad som hände. Började med en 10.7 och tänkte typ: "Det här kommer gå bra". Men sen går alla skott åt höger och jag skruvade som en galning åt vänster, haha. Minst tio knäpp. Men ingenting hände. Men jag "kämpade på" och dom två sista tavlorna blev väl hyfsade. 47 och 48. Det var första serien som förstörde mest, 43! Och så sköt jag även en 45 serie som man inte direkt jublar över... Men det blir nya friska tag till nästa år! Imorgon är det en efterlängtad studiedag, vilket betyder att vi är lediga! Men det blir nog mest tråkiga saker, så som plugg. Hade tänkt att plugga idag, men det gick inte så bra. Sov till 11.30, har setat vid datorn och helt enkelt inte gjort någonting. Klockan 19.00 blir det i alla fall bio. Ska se Ciao bella med Sandra. Den verkar ju faktiskt bra, så ska se om den är det också... Mysigt med bio såhär en söndagskväll. Försöker blogga mer inom kort. Ska lägga in bilderna från kameran också. Dock kanske inte ikväll, får se om jag känner för det efter bion? PUSS.

Vecko-sammanfattning

Hejsan! Har verkligen inte haft tid att bogga, så nu blir det en liten "vecko-sammanfattning".

Måndag: Skolan somvanligt, sen skyndade jag mig så jag hann med den tidiga bussen till Örebro. Gick lite på stan och köpte lite "kroppsprodukter" och sen var det teater. Den drog igång nu och föreställningarna sker inte förrän i början/mitten av April. Ska bli riktigt skoj, har ju gått på "Nya teatern" sen jag var... 10 år? Åkte buss hem och på kvällen blev det "Mean girls" som gick på tv. En riktig tjejfilm, med andra ord!

Tisdag: Det var friluftsdag och alla 8:or gick bergslagsleden. Vi gick ca 1.5 mil tror jag? Vi gick och gick med våra tunga ryggsäckar på våra svaga ryggar... Nej, så farligt var det inte. Vädret var helt okej också. Mellan 16.00-18.00 var det konfirmantion.

Onsdag: Skola hela dagen lång. Klockan 14.00 var det dags för mig att kila till mediateket. Jag har nämligen gått med i "Bokrådet". Vi pratade om... just det: Böcker! På kvällen var jag på går´n och tittade på idol. Tror bestämt att jag skrev en dikt på kvällen också.

Torsdag: Skola (of course) och när jag kom hem så hade skolkorten kommit! Dock inte skolkatalogen, den brukar komma några veckor (?) senare... På kvällningen så var jag med Sandra. Vi såg bl.a idol.

Fredag: Gårdagen alltså. Skola till 13.40. Sista lektionen var vi nere vid järnvägsstationen och fick en liten guid-tur i bl.a lokstallen... Nora har nämligen Sveriges äldsta järnväg! På kvällen så var jag, Sandra och Mimmih hemma hos Paula. Vi fixade till oss lite, babblade på en massa och sånt. Runt 19.30 gick vi ner till skolan. För dom skulle träna lite på att spela... Discot drog igång vid 20.00 och kvällen blev väl helt okej. Fick även mitt gårdskort och ett kort på mig och Sandra som jag ska ha i skåpet!

Lördag (idag): Sov till strax före 12.00. Mamma väckte mig. Har gått runt i mjukiskläder hela dagen, för jag känner mig lite hängig. Ont i halsen och tung i huvudet. Inte bra... VILL INTE BLI SJUK! Hoppas jag är helt återställd imorgon? Har i alla fall läst lite i boken Svart drama. Den är jätte bra, även om jag inte kommit så långt i den... Nyss var jag, Sabina och pappa i träningslokalen. Jag satt i massage-stolen och tränade lite. Men bara lite, lite. För det är ju inte så bra att träna om man är sjuk (eller börjar bli) Massage-stolen är i alla fall riktigt skön, kan jag lova! Nyss duschade jag och just nu har jag en inpackning i håret som väntar på att få sköljas ur... Känner mig i alla fall lite "fräschare" nu när jag är nyduschad! Hade planerat att se "Svensson, svensson". Men det började ju klockan 20.00. Och nu är klockan tio över... Men hinner kanske se slutet i alla fall?

Nu ska jag skölja ur inpackningen och sen blir det kvällsmat/fika och lite tv-tittande. Ha det bra!

Galleri?

Varför funkar det inte att ladda upp bilder i mitt galleri på lunar? Försökte ladda upp en bild (eller ja, har försökt med flera) men det funkar inte! Har liksom testat att ladda upp några i över en timme, men nej. Inte för att jag är värsta lunar nörden, haha. Men någon bild kan det ju vara kul att ha? Om någon vet varför det inte fungerar/hur jag ska göra för att det ska fungera så gäller samma sak som i inlägget under: Hojta! (eller ja, skriv en rad eller två) Usch. Den här dagen har varit meningslös och tråkig. Nu ska jag lämna datorn i alla fall. Puss!

Oväder

Hej! Tänkte blogga lite tidigare idag, men hann bara starta datorn och sen började det åska. Så jag skyndade mig att dra ur kontakterna från datorn, har nämligen hänt förut att datorn/bredbandet gått sönder p.g.a åskan... Jag bakade en kladdkaka med mamma istället, som blev riktigt god! Det regnade rejält ett tag också. Pappa åkte även till Jämtland idag. Men han är inte framme än. Runt 21.00 ikväll kanske. Så nu har vi ingen bil fram tills på onsdag... Men det löser sig väl, det finns ju bussar! Funderar även på att ändra lite här i min blogg, men vet inte riktigt hur man gör? Om någon har lust att hjälpa mig så är det bara att hojta. Skulle uppskattas! Nu ska jag äta lite med mami och sis. Pan-pizza blir det för min del, tror jag. Mums!

Imorgon...

...så ska jag blogga!

Plugg

Jag har pluggat, käkat och typ inget mer. En kväll går så fort... Nu ska jag gå och borsta tänderna och sen ska jag väl sova rätt snart. Kanske läsa lite först också. Men det ska bli skönt med lite sömn, är ganska trött faktiskt! Det där med teatern fixade sig. Det blir måndagar 16.15-18.15. I Örebro då. Nästa vecka är nog pappa i Jämtland så då har vi ingen bil. Då får jag åka buss både dit och hem. Jag brukar typ jämt åka buss dit, men inte hem. Men det ska nog fixa sig. Fast det går inga bussar när jag behöver dom, haha! Men det löser sig. Nu ska jag gå. Föresten: http://aprilflicka.bilddagboken.se Om du ändå har en stund över. Natti!


Måndag

Hejhej! Ny skolvecka igen... Men måndagen gick fort i alla fall. När jag kom hem så bakade jag scones. Och så bjöd jag mamma och Sabina på det + te. Lite höstmys sådär. Fast det är väl inte jätte mycket höst, men det är ju september i alla fall. Har lite plugg att göra också. bl.a tyska och engelska glosor. Och så tänkte jag skriva ut lite fakta om planeten Venus, till fysiken. Så det är väl lite "måste saker", men annars får jag se hur kvällen spenderas. Imorgon blir det konfirmationsträff klockan 18.00. Tror faktiskt att jag ska konfirmera mig... Teatern drar igång nästa måndag också. Men jag funderar på att byta grupp, så jag går i Jacquelins. För vi har ju jämt gått i samma grupp, och annars kommer vi typ aldrig träffas... I så fall blir det måndagar 16.15-18.15. Istället för klockan 18.30-20.30. Jag slutar ju ändå 14.00 varje måndag och om jag byter grupp (till den tidiga tiden) så kommer jag ju inte hem lika sent, vilket är rätt bra. Men jag ska ta ett snack med mamma och ringa till teatern sen, haha. Allt kommer nog lösa sig bra. Puss!

RSS 2.0