Stockholm/Valborg.

Hej igen! Nu är jag hemma från Stockholm. Kom hem igår kväll. Det har varit jätte roligt! På väg upp till Stockholm så stanna vi på ett Mc'donalds. Då åt jag en chokladmunk och drack en vaniljmilkshake, det var jätte gott. När vi väl kom fram till Stockholm så gick vi genom gamla stan till dramaten. Jag skulle vara där två timmar i förväg. Där mötte jag bl.a Ola Lindholm. Och en jätte snäll tjej som hette Caroline visa runt och gick igenom vart vi "poeter" skulle in/ut och stå på scenen m.m. Klockan 13.00 var det föreställning. Vi läste våra dikter i akt 2. Jag var konstigt nog inte så nervös. Men det satt ca 500 i publiken... Men man såg bara första raden typ, för det var så starka lampor. Efteråt så blev vi intervjuade och fotade av Kamratposten. På söndagen, igår alltså, så var föreställningen klockan 12.00. Efter det blev vi fotade och så blev jag lite snabbt intervjuad av tv. I föreställningen var det med en massa "små kändisar", eller vad man ska säga. Alla var jätte trevliga, så det var kul. Den övriga tiden i Stockholm har spenderats på stan med familjen. Jag köpte en tröja från gina tricot som var på rea, en femtiolapp kostade den. Jag hittade även ett sidenband från glitter, ett par solglasögon från H&M och bikiniunderdelen som jag letat efter från H&M! Vi har även fikat på "gråmunken" och ätit god kinamat, nudlar med wokade räkor och kyckling åt jag. Vi sov på hotell en natt också. Men somsagt, nu är jag hemma och jag har haft det jätte bra! Idag är det valborg och Paula fyller 14, grattis! Ikväll ska jag ut med några kompisar, först här i Gyttorp och titta på brasan och fyverkerierna och sen går det gratis bussar till Nora och där är det valborgsdisco till klockan 01.00. Då kommer förhoppningsvis mamma eller pappa och hämtar mig. Men nu måste jag skynda mig. Jag sitter här i mysbyxor och en av pappas t-shirtar. Så jag ska fixa mig lite. Ha en trevlig valborgkväll.

Packat

Nu har jag packat allt till Stockholm. Det känns som om att jag har glömt någonting, men det hoppas jag att jag inte har! Om jag satt i bilen och kom på att jag glömt något så skulle jag nog få panik... Det blev snoigt med tiden, klockan är redan över halv tio (hey, jag ska upp ungefär vid sex imorgon) En lördag... Tanken känns lite jobbig, men det ska verkligen bli jätte roligt! Jag är inte så nervös just nu inför att stå på dramaten och läsa min dikt, men det kommer väl säkert imorgon, skulle jag tro. Föresten, punkten som jag lämnade tom på listan i förra inlägget fylldes ut med tv-tittande. Postkodmiljonären och Talang 2007. Resten av listan har jag också klarat av. Nu får vi se när jag skriver nästa gång, jag kommer ju hem på söndag... Sedan är det Valborg på måndag. Då får vi se vad jag hittar på, har inte bestämt någonting, men jag har lite planerat i alla fall... Paula fyller även år då, och självklart kungen också... Skönt att vara ledig måndag-tisdag i alla fall! Nu ska jag snart sova. Ha en bra helg!


Sol!

Imorse åt jag och Sandra frukost i skolan. Jag åt två mackor, en med ost och en med ägg, några korvbitar, lite bacon och apelsinjuice. En riktig "brakfrukost" med andra ord! Skolan idag gick väldigt snabbt. Slutade redan 11.10, eftersom jag hade inställd tyska. Så pappa hämtade mig och sen dess har jag inte gjort så mycket alls. Jag cyklade till affären och köpte mig en glass, min favorit, magnum strawberry white. Sen cyklade jag hem, in med glassen i frysen och så böt jag om till bikiniöverdel och shorts (utan leggins, som jag hade tidigare idag) smörjde in näsan med lite solkräm, på med solglasögonen, mp3-musik i öronen och ut i solen, med glassen i handen. Där satt jag i en solstol och verkligen njöt! Min lilla planering för dagen/kvällen ser ut ungefär så här:

  • Packa allt som jag ska ha med mig till Stockholm.
  • Duscha av mig dagens "skoldamm".
  • Ta bort min avskavda manikyr och måla ny.
  • Gå ut i det härliga vädret.
  • Läsa ut en bok.
  • Skriva ett till blogginlägg.
  • Och så lämnar jag en punkt "tom", för något som jag inte vet riktigt än.

Jag vet i alla fall helt klart vad jag kommer att börja med. Gå ut i det härliga vädret såklart! Och kanske tar jag med mig boken ut? Later!


Torsdag

Har egentligen ingenting speciellt att skriva om, så jag kan ju alltid berätta lite om min dag. I skolan på klassrådet fyllde vi i en enkät som tog ca tio minuter att fylla i och den skulle ta ca fyrtio minuter. Sen har vi haft lite A-tid, matte, biologi, engelska, SO och musik. Efter skolan hämtade pappa mig. Vi köpte sju blommor som vi sedan åkte till kyrkogården och planterade på farmor och farfars grav. Det blev fint. Annars har jag inte gjort så mycket, fixat lite på min SO fördjupning och tittat på några program på datorn som jag missat när dom gick på tv:n. Det är verkligen sommarvärme ute! Före matten, klockan tio, så stod jag och Kattis ute och då var det redan jätte varmt! Imorgon måste jag packa till Stockholm också... Ciao!

Tidningen

Hej! Idag var jag med i tidningen, som kanske några sett? Det blev ju nästan en hel sida (!) och en ganska stor bild. En tjej från Örebro ringde ifrån NA igår, det var när jag var i skolan, jag skulle precis ha SO, men jag skulle genast ringa upp henne, hade hon sagt. Så det gjorde jag. Några undrade vart jag varit när jag kom lite sent tillbaka till SO:n. Och när vi skulle äta så skulle jag gå till NAs redaktion i Nora för att bli fotad, då undrade några stycken vart jag skulle... Jag blev fotad ute och i bokhandeln, "lite rekvisita" som hon sa. Så idag har jag fått höra ganska många "Jag-såg-dig-i-tidningen-vad-kul". Så i helgen blir det Stockholm... Idag var vi även i Örebro med halva klassen i den där studion. Jag var somsagt redaktör och det var kul, men även sjukt stressigt. Men han som hållde i det sa att jag klarade av det riktigt bra och verkade ha koll. Tur det, hade inte direkt velat höra motsatsen. Det är/var ganska skönt väder ute idag också, jag hoppas att våren/sommaren är här för att stanna! Vi hörs.

Tisdag

Skolan idag gick rätt snabbt. Jag och Sandra var nyss inne i Nora med hennes småsyskon, Ida och Simon. Vi var i lekparken och åt noraglass. Årets första för min del, päron, vanilj och hasselnöt, mums! När jag kom hem hade pappa varit i Ramsberg och hämtat skyttepriser. Så nu står det några fler på hyllan... Jahapp, nu är det 364 dagar kvar tills jag fyller femton, haha. Men jag kan lova att det bara sveper till... Imorgon ska vi till Örebro med halva klassen till någon studio och göra ett nyhetsprogram. Jag ska vara redaktör, hoppas det blir någorlunda kul. Matsäcken köpte jag och mamma efter skolan. Ha det bra!

Födelsedag!

John Blund var inte mycket hos mig i natt. Jag låg vaken länge, vaknade mitt i natten och sen vaknade jag tidigt. På morgonen, halv sju kom mamma, pappa och Sabina in till mig och sjöng. Jag fick paket och tårtfrukost. I skolan stog jag med på tv:n. Men det var ingen mer elev som fyllde idag, men sen fick jag reda på att min  klassföreståndare, Staffan också fyllde år idag! Så idag är det min födelsedag och även världsboksdagen. Det var lite kul, för på bussen hem från skolan så fyllde jag och Sandra i en enkät om bussresor. Då stod det att man skulle fylla i ålder, jag tänkte först skriva 13, men sedan kom jag på att jag kunde skriva 14, eftersom jag fyller idag! Nyss åt vi mat, jag fick ju önska, så det blev tacos, mums! Jag har fått en massa presenter idag, men mest "smågrejer". Böcker, linnen, hudkrämer, en resväska m.m. Från Sabina fick jag en jätte söt bok, som hon skrivit, klippt och klistrat ihop alldeles själv, om oss. Från Sandra fick jag noblesse och så ska hon bjuda mig på bio, vi ska fundera ut någon film som verkar bra... Senare vet jag inte vad jag ska göra, men det är fysikläxa tills imorgon, så jag ska titta lite på den i alla fall. Föresten, igår i Wild kids finalen så vann laget "Björnarna". Jag måste medge att killen som hängde kvar så länge, så att laget vann, var en riktig liten kämpe och han blev såklart lagets hjälte. Ja, nu är jag fjorton år. 14.42 föddes jag, om man ska vara exakt. Fjortonårskramar.

Sista dagen i mitt liv som tretton

Mormor och morfar åkte nyss. Jag fick pengar och ett par örhängen! Snart är det ju Wild kids finalen också, den måste man ju se, haha. Idag är det ju också sista dagen i mitt liv som jag är tretton år. Lite små sorligt, tycker jag allt. Man borde få vara varje ålder minst två år... Och det är läskigt hur fort tiden går. Jag frågade mamma idag hur det kändes att vara 43, om man kände sig "gammal". Hon sa att hon inte kände något speciellt. "Man växer liksom in i att vara vuxen". Hm, jag kan inte riktigt fatta att jag kommer bli 43. Men dit är det långt kvar, men somsagt, tiden står inte precis still. Nej, nu ska jag rusa, Wild kids börjar! Adjö.

Promenad

Hej. Nu sitter jag här, har en aning ont i magen men annars är det bara bra. Jag kom nyss in. Var ute och gick en promenad. Det var väldigt härligt att gå i skogen helt ensam och tänka lite, höra fåglarna kvittra, vattnet porla i bäcken och titta på alla fina vitsippor. Jag kände även på vattnet i Käppsta, det var iskallt! Nu väntar jag på m & m, (mormor och morfar) som Nicole brukar säga: f & f (farmor och farfar) Vi ska äta mer hallontårta idag, men jag har tappat matlusten helt, känns det som. Får se om jag får i mig en liten bit i alla fall... Sabina är så gullig, jag fick välja vilka av hennes paket jag vill öppna på morgonen och vilka jag vill öppna på eftermiddagen imorgon. Auf Wiedersehen.


Lördag kväll

Hej. Nyss titta jag, mamma och pappa på pokerfejs och åt chips. "Födelsedagschips", som alltid. Av mina andra kusiner som var här idag fick jag en gul liten blomma och ett långt linne, randigt i två gula nyanser från gina tricot. Nu har jag absolut ingenting att göra. Måste i alla fall berätta att jag tittade igenom gamla skolkataloger igår kväll och idag. Tittade in alla kompisar m.fl. Snacka om att det var kul att se, när alla gick i t.ex ettan. Men nu börjar jag få tråkigt här vid datorn så nu ska jag avsluta. Jag tror jag ska läsa lite, läser en rätt bra bok... God natt.

En lista

För den som är intresserad:

[  ] skrivit brev till någon i afrika.
[x] tycker att sommaren borde komma nu.
[x] hatat kärlek.
[x] älskar att gunga. det är ju så härligt. 
[  ] är höjdrädd. 
[x] kysst dig själv i en spegel.
[x]hoppat från ett fönster. det var inte högt, men jag har hoppat ut från mitt eget fönster.   
[  ] velat dö.
[x] känt dig som ett as. 
[  ] lyssnat på samma låt en hel natt. 
[x] ätit godis istället för att gråta. 
[  ] gjort dig själv illa.
[  ] skrikit hora/bög till någon.
[x] har skrivit på någons arm. 
[  ] varit otrogen.
[x] har hatat någon som du egentligen älskar.
[x] varit svartsjuk.
[  ] har hostat blod. 
[x] tycker om kladdkaka.
[x] har ätit middag med någon du tycker om.  jag tycker om min familj!
[x] tror på det övernaturliga. jag tror verkligen på det övernaturliga, det är facinerande.
[x] har hatat dina föräldrar. men älskat dom innerst inne.
[x] har hatat din kropp och ditt utseende.
[ / ] skrikit dig hes av panik.
[  ] har sett någon dö.   
[x] har vibrerat av nervositet. 
[ / ] gillar gröt. det går ju att äta sån där "tomtegröt".
[ / ] hatat hela världen. nästan. 
[  ] sjungit till håkan hellström med någon du tycker om.     
[  ] drömmer ofta mardrömmar. 
[x] somnat på golvet. 
[  ] kastat dig framför ett fordon.
[  ] har en själsfrände.
[  ] varit så full att du inte kunnat gå.  
[x] har gråtit i någons närvaro. 
[  ] älskar regn. 
[x] har en studsmatta hemma. en liten som egentligen är Sabinas.
[  ] har skrattat så att du kissat på dig. haha, nej, men jag skulle kunnat kissat på mig.             
[ / ] har gråtit av lycka. några glädjetårar.
[  ] kan över tre språk. 
[x] tror att jorden går under snart. ja, usch.
[ / ] tror på gud. vet inte vad jag tror på.
[  ] är en negativ jävel. 
[  ] slätar ofta över allvarliga saker. 
[  ] har ätit kattmat någon gång.
[  ] har någon gång känt dödslängtan.
[x] har tittat på stjärnorna med en varm känsla i bröstet.
[  ] ska flytta så snabbt som möjligt.  
[x] skriver dikter eller andra texter. jag skriver massor.
[  ] äter djur för att jävlas med vegetarianer.
[x] skulle kunne ge vad som helst för någonting/någon just nu.    
[x] har klappat ett får och sagt bää.
[x] vet hur det är att sakna någon som är alltför långt borta. Joelina *snyft*.
[x] älskar någons skratt. lillasysters.

Besök

Hej igen. Nu har nyss några av mina kusiner åkt hem. Jag fick en tunika med t-shirtärm eller vad man ska säga. Den var hallonröd, eller ja, korallfärgad. Från gina tricot. Den var fin tycker jag. Föresten, det blev aldrig någon frukost imorse. Det blev mat på en gång, potatis, järpar och brunsås. För den som inte vet så är järpar som avlånga köttbullar, hahaLite senare kommer nästa besök. Då blir det mer tårta, mums! Ha det bra!

Lördag

God morgon! Jag har precis gått upp, låg och slöa lite extra i sängen, eftersom det är lördag. Idag blir det lite ändrade planer. Det kommer lite folk och grattar mig, några kusiner och deras familjer. Så det blir tårta idag också. Min favorit, hallontårta från da capo. Så imorgon kommer nog bara mormor och morfar, det var mycket med det där, haha. Det känns verkligen inte som om att dom ska fira mig, att det är jag som fyller. Varför vet jag inte. Nu ska jag ta mig en dusch, innan jag käkar frulle. Jag skriver mer senare.


Fredag

Hej! Kort dag i skolan idag, väldigt skönt. Jag redovisade om cykeln idag på tekniken, skönt att ha det gjort. Ute blåser det kalla vindar. Jag kan inte fatta att jag förra helgen satt ute och solade i bara shorts och bikiniöverdel? Helt knäppt! Senare vet jag inte vad jag ska hitta på. Men vi ska i alla fall äta kräftor ikväll, mamma tog upp det imorse, väldigt gott. Nu har jag manikyr också, för den som ville veta, målade igår kväll. Snart fyller jag år... På söndag kommer somsagt mormor och morfar och även några kusiner, så det blir tårta. Puss på pannan.

Torsdag

Hej. Nu sitter jag här igen... Sen jag skrev sist har det både regnat, haglat och snöat! Snacka om aprilväder... Men vi får hoppas att solen återvänder snart, för jag börjar bli lite orolig att vitsipporna inte kommer att finnas kvar på min födelsedag annars? Vitsipporna ska stå på bordet när jag fyller år, så är det bara! Nu ska jag gå härifrån och träna lite på tekniken, som eventuellt ska redovisas imorgon. Nu tittar föresten Nicole förbi också! Hej då.

Hagel

Det haglar ute just nu! Det smäller mot fönstret. Nyss kom jag hem från skolan, eller ja, för ungefär en halvtimme sen. Hade inställd musik, så kom hem en timme tidigare, skönt! Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Inte så mycket tror jag. Det enda jag ska göra som jag vet är ett "måste", plugga. Men det går nog ganska fort, hoppas jag. I Klassen är det ganska tomt, några är sjuka och några är ju på fotbollsläger. Så det är lugna gatan, haha. Den här veckan har gått väldigt fort, redan fredag imorgon. I helgen är inget planerat, förutom att mormor och morfar kommer på söndag och grattar mig en dag i förskott. Later!

Onsdag

Hejhej. Jag har egentligen inte så mycket att skriva. Men jag skriver ändå. Idag har jag varit i skolan och sen har jag bara hängt på gårn med Sandra och Annso. Det var ganska segt egentligen... Nu är det inte så långt till min födelsedag, fyra dagar, den femte dagen fyller jag! Just nu lyssnar jag på musik. Panic! At the disco. Jag ska försöka att göra min blogg "roligare", med roligare inlägg och så, kanske? Men det kommer inte bli någon skillnad, för jag känner mig själv. Nu väntar duschen, för pappa tjatar för att få datorn, haha. Må fint nu.

Pirates of the Caribbean 3

image13      image15

- JAG VILL SE! Skulle helst vilja gå på premiären, men så blir det nog inte. Någon som ska dit?


En vecka kvar

JAG FYLLER 14 ÅR OM EN VECKA IDAG! glöm inte.

Bubblande känslor

- Jag känner mig verkligen jätte glad, det bubblar liksom i hela kroppen! Om någon förstår vad jag menar? Jag kan tyvärr inte berätta allt just nu, men det lovar jag att göra, inom ganska kort tid. Idag var det första dagen i skolan efter lovet, det var ungefär som vanligt. Efter skolan var jag på skytteavslutningen. Vi fikade och fick priser. När jag kom hem så berättade mamma att telefonen hade ringt, lalala... Det här kanske gör någon/några lite nyfikna? Men även om jag bloggar så att alla som vill kan läsa, så är den här bloggen främst till mig själv. Av, med och om mig själv. Och den här bloggen är på mina villkor, det är jag som bestämmer. Härligt! Hoppas att alla mår lika bra som jag gör.

Semestertripp

- Nu ska jag berätta om semestertrippen som jag var på! I Onsdags åkte vi neråt mot Malmö. 54 mil, så det tog i stort sett hela dagen. På kvällen var vi ute och tittade runt i Malmö, då fick vi syn på en bio. Så vi gick på Mr Beans holiday. Den har fått jätte dålig kritik, men jag skrattade lite smått hela tiden. Jag rekommenderar den, för den som inte skrattar åt Mr Bean har ingen humor! Dagen efter tog vi ett tåg över Öresundsbron till Danmark, Köpenhamn. Vi gick på Ströget. Vi var på ett rekordmuseum, med bl.a väldens längsta man! Sen skulle mamma och pappa bestämt se "havsfrun", så vi gick och gick. Både jag och Sabina var trötta i benen och det gjorde ju inte saken bättre att vi nästan inte hittade henne. (Jag och Sabina klagade nog inte så lite, haha) Men när vi tillsist hittade henne i ett hörn av hamnen så hållde vi glada miner och fotade en massa. Som Sabina sa: Vi fotar henne absolut inte för att hon är världsberömd, utan för att när vi väl gått ända hit med våra trötta ben så kan vi ju inte bara strunta i henne! Något i den stilen sa hon. Och jag tror inte riktigt att mamma visste vad "havsfrun" var för något egentligen. Jag frågade henne: Vad är det för speciellt med henne, mamma? Mamma försökte läsa lite snabbt i sina broschyrer men verkade inte hitta något, så hon sa: Var det inte något med att sjömännen tog sikte på henne för att hitta till hamnen? Då sa jag: Var det inte något med en saga av H.C Anderssen? När vi väl hittade henne då, längst intill stranden i ett hörn så skrattade speciellt jag och pappa väldigt mycket. Skulle sjömännen ha tagit sikte på henne? haha! Sen satte vi oss på ett fik i solen och åt bananasplitt och jag skrev två kort, till Sandra och Nicole. Sen tog vi tåget tillbaka till Malmö. Dagen efter var det tivoli som gällde! Vi tog ett tåg tillbaka till Köpenhamn och klockan 11.00 hängde vi på låset. Men dom öppnade inte karusellerna förrän efter ca en och en halv timme... Men när dom väl öppnade var jag och Sabina igång med våra åkband. Vi åkte alla karuseller förutom barnkarusellerna (okej, några sånna också...haha) I en liten berg och dal bana så tog dom kort när man åkte, så jag och Sabina gjorde en massa knäppa saker. Vi gömde oss bl.a med armarna och så. Efter ett tag började alla göra saker som vi gjort, så vi blev väl lite av deras idoler, haha! När vi skulle åka hem så ville verkligen inte jag och Sabina det! Men så blev det, tåget tillbaka till Malmö. Dagen efter (igår) åkte vi hemåt. Föresten, på hotellet hade dom speciella karameller i en skål, vi måste ha tagit minst halva skålen under hela tiden vi var där... Men nu är det skönt att vara hemma! Auf Wiedersehen.

     
  

I´m home!

- Nu är jag hemma igen! I Danmark/Malmö var det verkligen super roligt! Men som man brukar säga, borta bra men hemma bäst. Och visst stämmer det ganska bra? Nu är jag väldigt trött, har åkt bil i 54 mil idag. Så det får bli imorgon jag skriver om allt jag varit med om och kanske att jag lägger ut några bilder? Nu är lovet snart slut, booring! Och det är endast en sovmorgon kvar, suck. Och snart fyller jag år somsagt... På tal om min födelsedag, idag gick vi in på ett H&M, då hittade jag ännu större guldhårspännen, än dom jag köpte på glitter förut. Så jag köpte dom, eller ja, mamma köpte dom, jag får dom också när jag fyller, haha. Snart, dock inte riktigt än, väntar sängen. Natti.


Örebro

Nu är jag hemma igen! Gick och strosade runt i butikerna med mamma. Hittade vita leggins som jag letat efter, fast det blev "naturvit" istället för vanlig vit, det fanns inte i min storlek. Jag hittade även ett par "strandshorts" från H&M, vita med gula ränder. Och guldhårspännen från Glitter. Men inget av det har jag fått än, haha. Jag får det i födelsedagspresent när jag fyller. Och dit är det inte så långt... Fast jag längtar inte så där super mycket, visst det ska väl bli skoj å så, men nej. "Födelsedagskänslorna" har inte kommit än, men dom kommer nog snart. Föresten, vad mycket snyggt det finns på H&M just nu! Skulle verkligen kunna "shoppa loss" om inte plånnboken skulle svika mig. Men jag får hoppas på pengar när jag fyller? Imorgon blir det Danmark somsagt, det blir fjärde gången jag är där! Men jag gillar Danmark. Jag vet inte hur länge vi blir borta, men jag tror vi kommer hem på lördag... Så det blir inget bloggande på några dar. Nu ska jag gå till mitt rum och lyssna på musik och skriva lite, tror jag. Ciao!

Tre små skolflickor

Jag, Anna och Sandra tog en massa kort i skolan förut, bl.a på kemin. Så Sandra fixade ihop en bild som jag tycker blev riktigt bra! Ni betyder jätte mycket för mig.

image2

Lov-tisdag

Hej! Idag så vaknade jag 9.30. Lite senare ska jag och mamma in till Örebro. Vi ska bl.a växla pengar, eftersom vi ska till danmark imorgon. Vi ska bl.a gå på tivoli, superskoj! Vad ska ni göra/har gjort på lovet? Jag hade planerat mer än vad jag kommer att hinna... Eftersom vi blir borta några dagar. Jag som ville hinna träffa flera vänner och sova hos Sandra? Men det kommer väl fler tillfällen? Bye.


Bikiniöverdel

Här kommer en bild på bikiniöverdelen som jag köpte igår:                                                                                                           


En liten paus

Hej igen! Tog en liten paus från min lista... Har hittills fört över bilder/videoklipp och gjort glass med Sabina. Glassen står i frysen, hoppas den blir god. Nu återstår det jobbigste. Tekniken. Jag skriver om cykeln. Att packa är väl inte jätte jobbigt, men det får vänta lite i alla fall. Nu ska jag fika lite med mami och systeryster. Sen ska jag faktiskt ta tag i tekniken, trots att det är lov! Later.

Snö

När jag vaknade och tittade ut var det SNÖ ute! Då blev jag sur, jag vill ju ha sommar! Eller åtminstone härlig vår... Men snön kommer nog inte ligga kvar så länge, det är ju plusgrader ute... Det är måndag idag, annandag påsk. Och jag gissar att många börjar skolan imorgon? Men mitt lov har precis börjat! Jag har en liten lista med "saker att göra" och den ser ut såhär:

  • Skriva lite på tekniken, som ska redovisas efter lovet.
  • Föra över bilder/videoklipp från mobilen till datorn.
  • Packa till Köpenhamn.
  • Testa glassmaskinen som jag vann?

Så nu ska jag ta tag i det och sen får vi se vad jag hittar på mer. Puss!


Film

Idag åkte jag, Sabina och mamma till Marieberg. Jag köpte hårspännen (zebra och leopard mönster) och en bikiniöverdel, allt från H&M. Ska leta reda på underdelen sen också, den fanns inte där idag, haha. Åh, jag älskar att gå runt i affärer. Jag skulle kunna gå flera gånger i veckan! Synd bara att man bor en bit ifrån Örebro... Nyss var jag och mamma och hyrde film. Jag valde, She´s the man blev det. Har inte sett den förut, den verkar ju så bra och alla säger ju att den är det... Så nu blir det film mys med mamma och syster. Pappa är somsagt i Boden (om han nu är framme?) Ciao!


Påskafton

Idag väckte mamma mig redan vid 9.00. Då letade jag och Sabina på våra påskägg. Det är ju tradition, haha. Mitt ägg låg under en kudde i min säng, det hade legat där hela natten! Sen åt vi påskfrukost med målade ägg som vi krockade. Mamma vann... Sen duschade jag och gjorde mig "påskfin" med min nya gula t-shirt. Lite senare kom några av mina kusiner hit och grattade pappa i efterskott. Vi fikade och tittade på Mr Bean. På eftermiddagen åkte jag, Sabina och pappa till skyttelokalen. Jag och Sabina testade att skjuta med rem för första gången. Det var ganska tungt, men jag går ju upp till remklassen till hösten... Så det är bara att träna. Jag spelade även backpacker 3 med Sabina och då vann jag. Föresten, det kom endast tre omgångar med påskkärringar hit idag, sammanlagt åtta stycken. Väldigt lite, tycker jag! Det var många när jag var liten. Jag kommer ihåg hur kul jag tyckte att den här dagen var när jag gick för några år sedan... Men idag har det inte märkts av att det varit påskafton speciellt mycket. Imorgon åker pappa till Boden, han ska skjuta fältskytte SM. Nyss skrev jag några dikter, kanske bjuder på en någon dag? Jag får se. Oj, vad mycket det blev om "ingenting". Glad påsk!

                                                                     




Skärpning Lovisa!

- Jag sitter fortfarande här, vid datorn. Och det har jag gjort hela kvällen. Roligt liv liksom. Men jag fastnar typ här, om någon förstår vad jag menar? Nu är klockan snart 22.00 och när satte jag mig här, 18.30, 19.00? Usch, det är ju nästan så att man blir arg på sig själv! Har jag blivit smått databeroende? Förut satt jag inte alls ofta, inte ens varje dag... Men det ska bli ändring på det här! När jag sätter mig vid datorn ska jag endast blogga, lite fort. Kanske kan sitta några gånger i veckan och göra annat, t.ex msn och lunar. Men annars ska jag göra andra saker, för det finns väl en massa annat att hitta på? Speciellt nu när det är lov, jag ska verkligen utnyttja tiden till annat än datorn, i alla fall försöka och på dagarna. Nu får vi se hur det kommer att gå... Så nu lämnar jag datorn för ikväll. Sov gott sen!


Ännu en lista.

En lista om lite olika saker:

[  ] Jag är kortare än 160cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[  ] Jag använder smink dagligen.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg. något äckel som addat mig på msn?
[  ] En helt okänd person har sagt att jag är ful.
[  ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån. med syster.
[  ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[x] Jag studerar.
[  ] Jag har somnat i skolan.
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan. ja, men det är knappt, haha.
[  ] Jag har varit sjukskriven.
[  ] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har brutit ett ben/en arm. vänster arm.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[  ] Jag har haft/har astma.
[  ] Jag har varit i Afrika.
[  ] Jag har varit i Asien.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna. självklart!
[  ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[  ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[  ] Jag har snackat med en känd person.
[  ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel. går på teater, så ja.
[  ] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga. många!
[  ] Jag har suttit på ett tak på natten. nej, men det skulle jag gärna göra, det låter fint. 
[  ] Jag har ätit sushi.
[  ] Jag har sjungit en sång nedanför någons fönster.
[x] Jag är singel.
[  ] Jag är i ett förhållande.
[ / ] Jag hatar mig själv. ibland?
[ / ] Jag har skrivit ett kärleksbrev. kommer inte ihåg?
[x] Jag saknar någon just nu.
[ / ] Jag är rädd för att bli övergiven. kanske ibland?
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig. tror det.
[  ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sagt att jag hatade någon och ljugit.
[  ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[ / ] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra. kommer inte ihåg.
[  ] Jag har ljugit så att det har blivit problem.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[  ] Jag har besökt en psykolog.
[  ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[  ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[  ] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.
[x] Jag är rädd för att dö.
[ / ] Jag hatar begravningar. har aldrig varit på någon, men jag skulle inte gilla det!
[  ] Jag har sett någon dö.
[  ] Någon nära till mig har begått självmord.
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare. en mp3.
[  ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.

[ / ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor. det beror på.
[  ] Jag svär ofta.
[  ] Jag är en sportfanatiker.
[ / ] Jag är bra på att baka. det är kul, men jag är väl inte världsbäst direkt.
[  ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[x] Jag vet hur man skjuter. jag går på skytte, så ja.
[  ] Jag är kär i kärleken.
[ / ] Jag skrattar åt mina egna skämt. ibland.
[x] Jag är väldigt kittlig.

Intressant? Bedöm själv.


Mormor och morfar.

Mamma väckte mig vid 11.00 idag. Därefter åkte familjen till mormor och morfar. Har varit där i stort sett hela dagen. Hjälpte mormor att göra strutar med godis, som påsk-kärringarna ska få imorgon och så hjälpte jag morfar med hans mobil. Vi åt typ världens godaste mat också, mormors köttbullar, potatis och brunsås! Nu är jag proppmätt, vi fikade ju också... Det känns verkligen som om det är lördag idag, eftersom det var disco igår så kändes det som om det var fredag då. Fast å andra sidan så är det ju skönt att det är fredag idag istället...Discot var föresten väldigt kul, enligt mig. Det var nära att jag vann frågesporten också, haha. Later!


Barndomskärlek?

Livet var så lätt när man var liten. Liksom, när jag var liten skulle jag gifta mig med pappa. Han berättade förut att jag sagt det. Gulligt. Klart att jag verkligen inte vill gifta mig med pappa nu, haha. Men i alla fall. Min pappa är bäst.

Nyvaken

Hej igen. Jag var så trött att jag somnade, sov i nästan en timme. Skönt var det i alla fall! Det var nog ganska bra att jag sov en stund, så jag orkar med discot ikväll... För ja, jag ska dit (om det inte blir något annat) Nu ska jag äta. Min mage skriker efter mat! Tacos - inga fel. Later!

7C!

- Jag diggar verkligen min klass! Vi kom trea av sju klasser idag på påsk-tävlingarna, woho! Trots att våran båt sjönk så kom den i mål, inte sist och med alla åtta ägg - hela. Vi kom på delad första plats med hemsidorna, hela klassen var utklädd, våran båt tyckte juryn var snyggast och vårat fjäskbrev kom två bl.a! 7C power. Och nu har man gått på påsklov, väldigt skönt! Nicole åker till sin mamma imorgon, jag kommer sakna henne... Disco ikväll, jag får se om jag ska dit? Men det tror jag nog. Jag skriver mer senare.

Tråkig lista?

Yepp, en (tråkig?) lista om ointressanta saker:

[  ] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[ / ] Ätit en blodig stek? nja, åt inte upp den, det var i Paris (det var inte meningen att den skulle vara blodig)
[  ] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[  ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[  ] Skött grillen under en grillfest?
[  ] Läst en bok av Jan Guillou?
[x] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[  ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[  ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[x] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[x] Diskuterat bröst?
[  ] Gjort lumpen?
[  ] Läst nick hornby?
[  ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[  ]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[  ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[ / ] Lagat någonting på egen hand? det kommer jag inte ihåg om jag har.
[  ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[  ] Tävlat i att dricka öl?

[  ] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[ / ] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende? kanske?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[  ] Druckit Cosmopolitan?
[  ] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present ?
[  ] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[ / ] Brytt mig om H&M:s val av modell? alla passar ju inte?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?

intressant? hm.  


Snart lov!

Hejsan. Nu tänker jag blogga lite om gårdagen, eftersom jag inte hann det igår... Pappa fyllde år, så vi fikade och han fick paket, såklart. Igår var det även 20 dagar tills jag fyller, så idag är det alltså bara 19. Nedräkningen har börjat? Efter skolan igår åkte jag och Therese till Örebro. Vi åt på la baugette och gick i affärer. Jag köpte ett vanligt vitt linne, ett par örhängen, ett halsband och ett par shorts. Men "dagens bästa" eller ja, gårdagens bästa måste ändå ha varit på svenskan! Eftersom vi ska ha påsk-tävlingar och sånt imorgon så bestämde vi lite vem som ska göra vad...

Titti: Vem äter ägg?
Paula: JAG VILL ÄTA ÄGG! (Efter en liten stund) Eller får man ta med sig kaviar?
Haha, klockrent Paula!

Nu kom jag och familjen nyss hem från Örebro. Vi var och tittade på kameror. Föresten så är mina lillfingernaglar rätt långa. Jag sparar nog lite på dom, tror jag, haha. Jag längtar nog lite smått till imorgon, sådär lagom töntig som jag är? Hej då.


Första april

Första april. Den dagen då man blir lurad och ska luras. Men jag har inte lurat någon och ingen har lurat mig. Men vi får se hur dagen slutar... Jag fyller år om 23 dagar eller ska man säga 22? I alla fall, den 23 april fyller jag! Pappa fyller på tisdag så mormor och morfar var här nyss. Vi åt tårta, smaskens! Nyss tvätta jag håret och nu blir det lite käk, sedan blir det bio med Sandra klockan 19.00. Linas kvällsbok, den verkar ju rätt bra, så jag hoppas att den är det också! Puss på nosen / L.

Bara för att jag har avskavt nagellack, en påskkärring i fönstret och obäddad säng.


Jag och min bästa vän

image44

- Det var i vintras på våran skidutflykt, men i alla fall.

Sandra, aldrig utan dig.

RSS 2.0