Så ska det låta, matteprov, en bok på posten, dirty dancing och snart är det sommarlov.

- Hey, jag har just skapat min längsta rubrik hittills. Nu ska jag berätta om min dag, för den som vill lyssna. Eller ja, läsa rättare sagt. Jag har haft matteprov. Jag hann inte klart och kände stressstressstress. Så det där provet får gå som det vill. Jag kommer inte ens ihåg vad jag skrev i för krumelurer. Hoppas min hjärna agerade bra, jag litar på den. Min hjärna alltså. Vi har även haft sjuans sista biologilektion. Vi lyssnade på fågelläten på en kassett. Så för ett litet tag så fylldes klassrum 379 med en massa fåglar. Eller det kunde ha varit fåglar. På musiken så anordnade Rebecka och Kattis "Så ska det låta". Det var kul och mitt lag vann. Efter skolan så följde jag med Kattis hem. Vi gjorde varma mackor och tittade på Dirty Dancing. Så nu kan jag andas ut och vara lugn. Jag är fullt normal för jag har sett Dirty dancing innan jag blir femton. Fast dit är det ju en massa månader. När jag kom hem så hade diktboken som jag beställt komit. Poesi in my heart. Pappa är snäll, han hade köpt hem en bulle med grädde i som smakade kanel. Den fick jag och Sabina dela på. Just nu är pappa i Örebro och springer "Grabbhalvan". Men han kommer nog snart hem. I helgen är det "Western-dagarna". Förra året var det stekhett ute och det var sommarlov när western-dagarna var. Jag får se om jag ska in en sväng eller inte. Det känns jätte konstigt att inte ha några fler läxor och prov. För inte kan vi väl få några fler läxor nu? Det kändes ganska ovant att inte ta med sig någon bok hem efter skolan... Så snart, snart är det sommarlov! Sjuan har liksom svischat förbi. Nu ska jag snart sova. Hjärtan på er.

Bokrecensionen klar

Nu är i alla fall bokrecensionen klar. Skönt att ha det gjort. Det blev inte att träffa Nicole idag, för hon skulle käka och göra en analys och jag har ju somsagt min "mattepluggning" kvar... Men det kommer väl bli somvanligt på matteprovet. Jag får antagligen hjärnsläpp och kan inte ens räkna ut 1+1. Provet är på bråk och procent, inte direkt min starka sida, om jag säger så. Men än har jag några timmar kvar att förbreda mig så gott det går. Men det får lösa sig. Den dagen, den sorgen. Eller hur är det så man brukar säga? Nu ska jag gå och ta tag i den där jobbiga matematiken. Auf Wiedersehen.

Onsdag

Hejhej. Skoldagen idag började med idrott, vi gjorde bip-testet. Det gick bättre än väntat! Klarade av mitt förra "rekord" med ganska mycket. Men hur skulle jag kunnat få bättre kondition? Jag rör mig ju inte så ofta, om man säger så... Vi hade ingen engelska eller kemi för vi var på upplevelseteater i ishallen. Man fick medverka i teatern och spela flykting. Det var läskigast i början, när man fick lägga sig på golvet eftersom det kom flygplansljud och "soldater". Som tur var så tog dom inte mig... Sen var det SO, vi har bara tre SO-lektioner kvar i sjuan. Shit, vad fort tiden går... Vi har vanligtvis fyra SO-lektioner i veckan! Vi har även haft svenska, matte och tyska. På matten gjorde jag diagnos 6, klarade den utan problem! På tyskan håller vi på med en teater, Hans och Greta. Jag är Greta. Jag startar teatern med: "Ach, Hänsel, ich kann nicht mehr". hihu. Nyss åt jag scheimanssallad, hur det nu stavas. Pappa hade med sig hem efter jobbet. Imorgon ska jag följa med Kattis hem, vi ska titta på Dirty dancing. Det är en film som man ska ha sett innan man fyller femton. Och eftersom inte jag har sett den än, så börjar det ju bli dags, right? Nu ska jag plugga lite inför matteprovet imorgon och så ska jag även skriva lite på en bokrecension. Sen ses nog jag och Nicole en stund. Ha en bra kväll.


Grattis!

Idag så säger jag grattis till min kusin Erik som fyller 21 år och Felicia som fyller 14 år. Ha en bra dag!
(Hittade bara en bild på Erik sen i julas, träffar han ju inte så ofta. Och om ni undrar varför Felicia har en så rosa ögonskugga med en massa glitter så är det efter våran teaterföreställning i våras)

  

Fortfarande tisdag

Nej, nu ska jag "ta mig i kragen" och lämna datorn. Några tips om något jag kan blogga om någon gång? Kommentera gärna. Hej då.

Tisdag

Hej solros. Allt gick bra i skolan idag. På fysiken så redovisade vi och fick tillbaka våra prov. Vi hade även med oss fika som vi mumsade på. Han sa förra gången att vi fick ta med, så alla tjejer hade typ med sig... hihi. Idag har mamma namnsdag, Jeanette. Så när jag klev av bussen rusade jag in på affären och köpte en liten chokladask. Ja, jag är snäll. Nyss åt vi lite "namnsdagsfika". Imorgon blir det bl.a upplevelseteater. Vi får se hur det blir, många säger att det är lite läskigt... Matteprov på torsdag också. Sista provet för terminen, härligt! Det liksom spritter i kroppen av glädje nu när det inte är så långt kvar till sommarlovet. Har nästan ingenting planerat, men en massa roligt  dyker säkert upp... Föresten, jag var jätte nära att slå mitt besöksrekord igår. Men det blev lika många som jag haft en gång förut. Jaja, hoppas ni som läser gillar den. Ciao!

Kvällsplanering

Nu: Matteboken.
Sen: Baka chokladbollar, brodera lite och skriva.

Hur ser din kväll ut?


Utmanad!

Jag har blivit utmanad att fylla i en liten lista, så den kommer här:

Dagens bästa: Att vi fick tillbaka våra tyskaprov idag.
Dagens sämsta: Regnvädret. Brandlarmet gick i skolan, så vi fick stå ute och frysa...  
Dagens kläder: Jeans från Gina, ett långt gulrandigt linne och en vit tunn tröja.      

Dagens dryck: Mjölk.         

Dagens motion: Gympalektionen.

Jag blev utmanad av: http://johjaq.blogg.se Nu utmanar jag tre stycken, bara för skojs skull.


Söndag

Nu lider den här söndagen mot sitt slut. Och min dag har varit lång och skön. Suttit ute i solen, spelat crocket och "firat" morsdag. Mamma fick ett par strumpor som det stod "mamma är bäst" på. Det är ju ganska praktiskt, strumpor går ju alltid åt och att dom var söta gör ju inte saken sämre direkt. Pappa köpte även kinamat som vi åt och sen åt vi rabarberpaj. Jag och Sabina var även och plockade blommor, liljekonvaljer m.m. Älskar doften av liljekonvaljer! Hur har du uppvaktat din mamma? Nyss så beställde jag en diktbok som "bump" skrivit. Funderar faktiskt på att beställa två andra diktböcker genom "glöd". Men det får bli en annan dag. Imorgon är det skola igen, men det börjar lida mot slutet... Nu ska jag gå och skriva lite, tralala. / L.

Morsdag

Idag är det morsdag. Min mamma är världens bästa.

image40

Lördagkväll

Hej! Hoppas att alla har haft en bra dag i det fina vädret. Idag har jag suttit med matteboken en stund, varit med familjen hos mormor och morfar. Vi fikade och pratade lite. När vi kom hem så började jag titta på sommarkrysset. Jag löste det första ordet efter tre bokstäver. Så jag testade att ringa, när jag inte kom fram så orkade jag inte titta mer. Jag har självklart gjort mer saker idag, men det var ett litet "urval". Nu ska jag snart lägga mig. Eller ja, inte sitta här i alla fall. Natti.

Lördagmorgon

- God morgon! Eller jag har varit vaken en stund. Vaknade redan vid 8.30! Igår åkte jag, Sabina och mamma till Marieberg och strosa runt. Jag köpte vita leggins med spets (som jag letat efter, i rätt längd och så) en t-shirt från ginatricot som kostade 49 kr (hade kostat 99 kr) ett hårband från H&M och så hittade jag även min skolavslutningsklänning/tunika. Från Wear it. Den var orange blommig typ. Lägger upp två bilder för att visa. Den kostade 299 kr, men mamma var gullig och betalde. Eller ja, mamma var gullig och betalde allt utom hårbandet (som ansågs mindre nödvändigt) Nu kurrar magen så jag ska gå och äta frukost. Ciao!

  

Veckouppdatering

- Nu är det några dagar sen jag skrev sist... Lite olika saker har väl hänt som jag kan blogga om. Måste nämna att jag la mig ovanligt tidigt i tisdags. Redan klockan 21.00. Ville vara pigg på onsdagen då jag hade tyskaprov på eftermiddagen. Provet får vi förhoppningsvis tillbaka på måndag... I alla fall, i onsdags hade även min lillasyster namnsdag. Hon heter Desireé i andranamn. Så jag trallade upp på morgonen och sjöng "Med en enkel tulipan". Från mig fick hon en OKEJ-tidning. Det är ju tanken som räknas? På eftermiddagen fikade vi på varsitt gott vaniljhjärta och sen bar det iväg till Örebro med pappa och Sabina. Pirates of the Caribbean 3. Den var riktigt bra! Men jag tycker att alla tre filmerna har varit likvärdiga, ingen har varit speciellt mycket bättre än dom andra. Jag rekomenderar trean varmt. Just ja! Jag måste även säga en ganska så knäpp sak som jag sa när vi var på väg in i bilen. Jag: Titta där! (pekar ut mot ett gärde) Tre rådjur! Pappa skrattar till: Lovisa, det där är inga rådjur... Det är tre kanadagäss! Sen fick jag höra ungefär 654482 gånger hur dålig jag är av Sabina! (ironiskt) Ja, oj så fel man kan se, hahaha. Igår var det inläsning med klassen mellan klockan 15.00-18.00. Vi var hemma hos Staffan och körde femkamp och grilla m.m. Det var faktiskt skoj! Det vi "läste in" var fredagen den 15/6, eftersom vi slutar den 14/6 istället... Och oj vad tiden går. Jag har redan varit fjorton år i över en månad. Idag slutade jag redan vid 11.10. Hade hemuppgift på tyskan, istället för lektion. Så jag tog 11.25 bussen hem (jag var helt själv på den!) och gjorde lite mat. Några gissningar på vad jag åt? Makaroner och köttbullar såklart! Nu är det helg. Jippie!

God natt

Har varit en riktig "slappar-måndag". Skolan rullade på somvanligt och på gympan var vi ute och sprang, i regnet. Jag sprang själv (det är ju skönast så) och det kändes riktigt bra när jag sprungit dom där 3700 metrarna. Men när jag kom in var jag blöt/varm/kall, vilket är en ganska obehaglig känsla. Efter skolan så åkte jag, mamma och Sabina till biblioteket. Jag läste några tidingar. När jag kom hem kände jag mig riktigt trött så jag fastnade i min fåtölj och läste ännu fler tidingar. Till mat blev det pappas "special". Makaroner och köttbullar. Men det slinker alltid ner. (Tänk på dom som inte får någon mat alls, som pappa själv brukar säga) Sen tog jag tag i pluggandet inför tyskaprovet på onsdag. Hoppas det ska gå bra. Nu ska jag sova och hoppas på en skön natts sömn. Jag brukar nästan jämt vakna. Ibland för att jag är varm (som jag var inatt) Ibland för att jag fryser, drömmer konstigt eller helt enkelt tror att det är "morgon". Imorse vaknade jag och tittade på min digitalklocka som visade 4.15. Jag fick den i julklapp och är så glad att jag slipper tända för att titta vad klockan är på min vanliga lilla gula väckarklocka. Sov gott.

Långhelgen är över

Ja, imorgon drar en ny arbetsvecka igång... Jag ser fram emot biopremiären på onsdag, Pirates of the Caribbean 3. Någon mer som ska se den då? Idag har jag och Sabina planterat gladioler och bakat chokladmuffins med vaniljkräm i. Smakade en nyss och dom blev faktiskt goda! Men vi fick göra om dom en gång, för smeten brände fast... Kladdkakan igår blev mindre lyckad. Den blev stenhård! Men ganska god ändå... Jag har även suttit ute i solen och läst. Tyskan tar jag nog tag i snart. Har inte orkat än... Skola imorgon och ja, det känns ganska tugnt. Ha en bra söndagskväll.

Söndag

Jag sitter fortfarande i pjamas. Det börjar bli dags att klä mig... Nu ropar mamma att det är mat också, jag som inte ens ätit frukost. Hade tänkt att gå upp runt 8.00 idag, för att "få ut mycket av dagen". Men jag ville samtidigt sova ut så jag struntade att ställa klockan. Jag menar, det räcker med skoldagarna... Så när jag vaknade 10.30 så låg jag kvar och läste till 12.00. Det är rätt fint väder ute idag och jag får se vad jag hittar på. Det blir i alla fall att plugga lite tyska (prov på onsdag) läsa lite och kanske baka något? Det är skoj, tycker jag. Jag får se om dagen blir "som planerat". Nu kurrar magen, hej då!

Kladdkaka m.m

Hej! Jag har inte bloggat så mycket nu dom senaste dagarna... Men i alla fall. I torsdags var vi ju hos mormor och morfar. Vi åt bl.a en god apelsintårta. Snart är det ju morsdag också, och när jag var i Örebro med Sandra så köpte jag en liten present till mami. Skriver någon annan dag var det var, i fall hon tittar in på min blogg... Just ja! När vi var hos mormor och morfar så visade morfar oss en lång rulle med släktforskning som Martin i Schweiz har gjort. Och det är väldigt långt tillbaka, håll i er, sedan 1648! Så jag har väldigt gammla gener i Schweiz... Igår åt jag och Sabina pizza till frukost. Vi var för lata för att fixa en massa annat och när vi ändå hade två pizzabitar över sen dagen före så passade det ju bra att värma dom! Igår var vi även i Örebro. Sabina fick en mobiltelefon (tidig 12-års present) Jag fick gummistövlar som var svarta med vita blommönster och ett par leopardfärgade ballerinaskor. Sen köpte jag även två sjalar. Sen var vi på ett ställe där ett linne kostade 49 kronor, men det var tre för 30 kronor. Så då köpte självklart jag och Sabina tre stycken. Jag fick två och hon ett. Dom var vita och mörkblå. Helt vanliga, som man kan ha på t.ex gympan. Det är sjukt hur fort tiden går (när man har roligt) Imorgon är det redan söndag. Idag har jag träffat Nicole en stund, vi hoppade bl.a på hennes studsmatta. Nyss bakade jag och Sabina en kladdkaka. Den skulle vara i micron istället för i ugnen, och tur var väl det, eftersom våran ugn krånglar... Jag och Sabina gör även en väldigt rolig sak. Men det skriver jag inte nu. Nu ska vi äta popcorn och dricka saft. Kladdkakan får vänta. Love and peace och såpbubblor i knävecken.

   

JAG SAKNAR MINA NAGLAR!

Jag saknar mina långa naglar som jag klippte av för någon dag sen... Då tyckte jag att dom var för långa, men nu vill jag ha tillbaka dom, så jag sparar febrilt! Sabina har världens kortaste naglar och jag känner mig just nu som en i "klubben". Buhu. För att jag ska sakna dom ännu mer så lägger jag ut några bilder, bl.a när jag hade manikyr (mamma målade, haha) (Dom korta naglarna är Sabinas)

image28

    

Ledighet

Sorry att jag inte bloggade igår, men jag hann inte med det! Nu är jag nyklippt (sen i tisdags) Det blev en mycket kortare lugg och håret blev också kortare och uppklippt. Lägger ut någon bild kanske. Om nån vill se? Igår så var det skola somvanligt. Gjorde diagnos fem i matten, så det känns skönt att ha det avklarat. Och en rolig sak var att bl.a jag och Sandra vann en tävling som vi hade på hälsodagen. Vi svarade på frågor, ungefär som en tipspromenad. Och priset var en påsväska, en liten tandkräm, en ask med tandtråd, ett äpple och även en mascara från apoteket. Eller jag fick en mascara och Sandra en tvål som luktade underbart gott, liljekonvalj. På tal om liljekonvaljer, mamma har plockat en bukett som står och doftar på köksbordet. Jaja, efter skolan igår då. Jag och Sandra tog 16.00 bussen in till Örebro. Det kändes verkligen som en fredag och solen lyste, härligt! Sen gick vi lite på stan. Vi köpte bl.a ett par vita shorts från H&M. Vi tänkte att det spelar ju ingen roll att dom är likadana, eftersom man har dom väl bara ibland på sommaren liksom? Sen käkade vi på Burger King och sen bjöd Sandra mig på bio (som jag fick i födelsedagspresent förut) Vi såg Mr Beans semester. Såg den ju på bio förut i Malmö, men jag älskar den. Skön humor! Vi tog 20.25 bussen hem. Idag så vaknade jag till och tittade på min digitalklocka som visade ca 10.00. Det kändes så skönt att det var torsdag och jag kunde sova vidare! Så jag vaknde igen klockan 11.00 och gick upp. Det kändes mysigt att vakna av att regnet smattrade mot altantaket. Även om det såklart hade varit ännu härligare att vakna av att solen skinit in. Jag åt en macka och en kiwi och tittade lite på tv. Fastnade framför något tecknat barnprogram och jag kommer ihåg hur jag älskat att springa upp på lördagsmornarna och titta på olika barnprogram när jag var mindre. Det är skönt att vara ledig i fyra dagar nu! Men idag blir det inte att göra så mycket. Vi ska i alla fall åka en sväng till mormor och morfar och fika lite och träffa några kusiner. Jag och Sabina gjorde ett avtal med mamma att vi ska till Örebro imorgon eller på lördag för att kolla efter skolavslutningskläder m.m. Älskar att strosa runt i affärer. Föresten, ta en titt in på den här skytte hemsidan: www.tskytte.com Mig ser ni på bilden till höger. Jag ser väldigt konstig ut, men man ser inte speciellt bra ut när man legat och skjutit en stund. Plus att jag har myskläder (såklart) inget smink alls och håret bara i en tofs. Ha en trevlig dag!

         

Solbränna

Jag känner mig som en blekfis. Saknar verkligen förra årets bränna... Helt naturligt brun. Inget solarium (har aldrig solat i hela mitt liv) eller annat fejk. Sommaren kan gärna få komma nu, med sol. Lägger upp en bild på Sabinas och min axel. (Min till höger)

image24


Klippning

Imorgon ska jag klippa mig och det ska bli kul, som vanligt. Men problemet är, hur ska jag klippa mig? Jag har inte alls tänkt ut något speciellt. Brukar jämt få lite "impulskänslor" när jag sitter där i stolen och sen brukar jag gå därifrån trallande och glad. Men jag skulle bli tacksam för förslag. Även om det självklart är jag som bestämmer i slut änden... Så jag lägger väl ut några bilder på mig/mitt hår, så ni får se hur det ser ut nu, ungefär. Egentligen har jag lockigt hår, men brukar platta det ibland. (fråga mig inte vad jag gör på den tredje bilden)

         

Måndag

Hej, nu sitter jag i Mediateket och ska snart ha bild. Den här veckan blir skön, lediga torsdag och fredag ju! Igår var vi ju hos mormor och morfar. Här är ett litet urval med saker som jag hann med igår:

  • Sagt till mamma att jag hatade henne (JAG MENADE DET SÅ KLART INTE!)
  • Torkat händerna på en handduk med älgar på.
  • Ätit gott tills jag trodde att jag skulle sprängas.
  • Ritat en massa hjärtan med Sara, min kusin. Teckningen gav vi till morfar.

Jag ska även skriva vad vi åt. Först var det en massa fika, kakor, bullar, you name it! Även en sockerkaka med ananas m.m. Det trodde vi var som "tårtan". Men inte, mormor hämtade först en stor tårta (hembakad med maräng, grädde och (svenska) jordgubbar) och även en liten tårta, "om den andra inte skulle räcka" som hon sa. Lite senare så sa mormor att hon skulle bjuda på något "lätt". Men det blev en brakmiddag med kroketter och fläskfilé. (OBS! Mormor hade tre påsar med kroketter!) Till efterrätt blev det raberberpaj med vaniljsås. Hon hade gjort en till i reserv men den gick inte direkt åt... Ärligt talat, jag var proppmätt när jag kom hem, som ni kanske förstår? Mormor är bäst när det gäller mat/bakning. Morfar blev glad för vindspelet tror jag, det hängdes upp vid trappen. Han fick även blommor, två teckningar och boken "Den underbara resan", med en massa bilder i från Sverige. Nu måste jag skynda mig, jag har bild alldeles snart! Hej svejs.


Fiasko

- Ja, vad ska man säga? Gårdagens show gick verkligen inte som jag trodde. Det blev verkligen ett fiasko, rent ut sagt. Bara en artonde plats fick Sverige, vilket betyder att vi måste kvala in nästa år! Minst hälften av alla bidrag var jätte dåliga, enligt mig och säkert även en massa andra. Och en sak undrar jag verkligen. Hur kunde det gå så bra för Ukraina? Allt var bara så fel. En andra plats förtjänade dom verkligen inte. Och visst, The Ark gjorde bra ifrån sig, men var det bara jag som tyckte att dom gjorde det hela lite "lamt". Inte samma energi som dom brukar? Och jag tycker personligen inte att en lugn låt ska vinna, nej, det ska vara lite fart i det hela! Och man kunde ju räkna ut hur länderna skulle rösta. Man röstar ju på sina grannländer, visst, det gjorde ju vi med, men dom är ju många fler än vi i norden! Jaja, bättre lycka nästa år? Nu ska vi åka till mormor och morfar. Blir säkert bjudna på en massa gott och från mig och Sabina får han ett vindspel. Ha en bra dag.


Melodi

EUROVISION SONG CONTEST! Äntligen är det dags för det som jag har längtat efter ett bra tag nu. Om ca tio minuter brakar schlager evenemanget igång. Och dom flesta sitter väl bänkade framför tv:n? Jag håller stenhårt på The Ark, såklart. Som det tolfte bidraget ut så är det dags för dom att visa vad dom går för... Själv gillar jag låten och så. Men vad tycker ni om den och hur tror ni att det går? Strax före midnatt så får vi alla reda på hur det gick för The Ark. Eller hur är alla grymt laddade för denna kväll? Jag och Sabina sitter bänkade med papper och penna för att bedömma varje lands låt/underhållning för att sedan själva ge poäng. Så vi får se vilken som blir min favorit, utom Sverige såklart. Nu ropar Sabina att det börjar, så jag måste genast rusa, bye!

                 image19

En favorit

Mmm... Helt klart en favorit. Blev väldigt glad när mamma köpt Jägarbiff med klyftpotatis och svampsås och det stod serverat på bordet. Någon mer som gillar den? Nu ska jag gå en promenad med mami. Hej då så länge.

                                                         image18


Segrare och en firre

Jag trodde jag skulle dö imorse. Av sömnbrist. Så trött var jag när mamma väckte mig klockan åtta. Men jag lämnade min sköna/varma/hårda säng. Jag, Sabina och pappa begav oss till Örebros skjutbana. Först var det "grundomgången". Jag sköt på bana nio. Det gick sämst. Fick 180 av 200. Mitt rekord är 193 som jag sköt förra året... MEN: Det berodde speciellt på en sak, förutom att det var kallt och man spände sig eftersom man frös. Jag fick kramp! I den högra överarmen. Det gjorde så ont att jag fick tårar. Buhu, det var synd om mig. Jag har aldrig haft kramp förut. I det sista skottet rann tårarna, men jag kunde inte blinka för då skulle det bli suddigt... Men jag avslutade i alla fall med en tia. Då kanske ni undrar varför jag inte reste/satte mig upp om det gjorde så ont. Jo, för det första hade jag ju skjutit in mig och för det andra så har man ju en viss tid på sig... I det här fallet 16 minuter för 20 skott. Lite senare var det dags för finalskjutningen. Då slogs tre klasser ihop. Klass 13, 15 och 17. Man förstår kanske inte vad jag babblar om, om man inte är insatt i skytte. Men i alla fall. Det var åtta finalskyttar. Jag låg på bana sju, eftersom jag låg sjua. Först sköt vi provskott och efter det en femskottserie. Jag fick 47/50. Tre skyttar med dom lägsta serierna skulle bort. Efter det fortsatte vi med skott för skott. Fem stycken. Efter varje skott skulle en skytt bort. Spännande... Jag hängde i och klarade mig ifrån krampen i överarmen. Skytt efter skytt föll bort och tillsist var det bara jag och Hugo kvar. Femte skottet sköts, båda fick nior. Vi sköt ett till, båda fick nior, vi sköt ett till och jag fick en ännu en nia. Hugo fick en åtta. Så jag vann! Snacka om att jag sköt upp mig, från sjunde plats till första... Sen var det prisutdelning. Jag och Björn (vinnaren i "vuxenklassen") blev fotade och det ska förhoppningsvis läggas ut på en hemsida. Jag fick tre priser också. En mörkblå kanna, en ljusblå handduk och en mörk blå ryggsäck med pall. Ni vet, en såndär som man kan ha i skogen? Om man är på utflykt, plockar svamp eller liknande. Frågan är bara när jag ska få användning för den? Det får vi se... När vi kommit hem och ätit så åkte jag och pappa till Larssjön. Vi fiskade lite. Jag fick ingen fisk men för pappa däremot så nappade det ganska på en gång. Så vi fick en liten regnbåge. Bättre det än inget alls. Oj, vilket långt inlägg det blev. Hoppas du orkade läsa ändå? Later!


Dagens...

En liten lista om dagens:

Dagens frukost: Ett glas mjölk, en macka med bredbar baconost och två rån.
Dagens klädsel: Grått linne, beige tröja med knappar och Lee-jeans.
Dagens godis: Har inte ätit något godis idag.
Dagens dryck: Mjölk (har inte hunnit druckit något annat)
Dagens längtan: SOMMARLOVET!
Dagens låt: Järnspöken med Kent.
Dagens plagg: Min vita sjal från Gina.
Dagens avundsjuka: Har inte varit avundsjuk idag.
Dagens sämsta: Det lite sämre vädret.
Dagens bästa: Att det är helg och disco ikväll.

- Ja, det var ju intressant.

Rekord

Yes, jag satte nytt rekord igår! Med sidvisningar. Lite över hundra stycken. Och nu struntar jag i att alla andra har mycket mer, men min blogg är inte alls känd på något sätt och vis och jag har haft den i ca tre månader! I alla fall, nu har jag helg, skönt! Även om helgen är ganska fullbokad... Idag ska vi först gratta en som fyller femtio. Sen ska jag på disco. Sexans kväll... Alltså, det betyder att dom blivande sjuorna får komma. Imorgon ska jag upp tidigt och åka in till Örebro för att skjuta en korthållstävling. Det är även en fiskedag genom pappas jobb. Om vi hinner. På söndag ska min familj och några kusiner gratta morfar som fyller 75 år. Se där. Helgen är så gott som proppfull. Vad ska ni göra i helgen? Fredagskramar.

Springtur

Just nu känner jag att jag behöver röra lite på mig och lämna datorn en stund. Så jag tar nog en liten springtur. Är inte en sån person som gillar att träna, men just nu lockar det faktiskt att komma ut lite. Kommer nog inte alls springa speciellt långt. Men ändå. Hoppas även på att sätta nytt rekord i "sidvisningar"... Skulle vara kul. Skulle även vilja ha en finare bloggdesign. Har tittar runt i så många bloggar och dom flesta är väldigt fina! Men jag vet inte hur man gör? Jaja, det där får lösa sig. Hoppas på hjälp en vacker dag. Ciao!


Hey, min mormor samlar på grisar.

Min mormor är cool. Hon samlar på grisar. Inte riktiga grisar såklart, utan spargrisar! Det gör inte din mormor/farmor va? Om hon gör det, så har hon väl inte nästan 500 stycken? Tänkte väl det. Men det har mormor. Om du inte tror mig så får du ju få ett litet bildbevis. Det är inte alla nästan 500, men du får i alla fall en aning om hur många det faktiskt är...Så när hon fyller/jul så är det inte svårt att veta vad man ska köpa. Hon blir lika glad för varje liten gris. Att hon inte tröttnar, jag menar, vad ska man med ca 500 spargrisar till? Bokhylla efter bokhylla fyller hon... Morfar samlar föresten på frimärken och har alla sen, ja, väldigt långt tillbaka.

    image15            

Inställd

- Det näst intill omöjliga har hänt. Vi har inställd matte! Nu börjar jag lite efter 11.00. Tjugo över tror jag. Biologi. Vi ska titta efter någon fisk. Och jag är glad! Jag, pappa och Sabina ska se pirates of the Caribbean 3 på premiären. Onsdagen den 23 maj. Vi bokade biljetterna igår kväll. Puss på snälla pappa. Sandra är sjuk idag och jag känner mig lite smått ensam. Kommentera min blogg, för det tycker jag om. För jag ser ju hur många besökare jag har, så det skulle vara kul om alla skrev en liten rad åtminstone. Om ni inte vill skriva så får ni gärna läsa ändå såklart. För det är kul när statistiken ökar. Nu ska jag gå ut i den ödesbelagda korridoren och leta reda på någon, antagligen någon annan ur min mattegrupp som har också har inställd. Dom flesta hänger väl i aulan, skulle jag tro. Men så social är inte jag. Jag hör av mig senare.

Hälsodag

Hälsodag var det idag i skolan. Vi fick gå runt på olika stationer med klassen. Vi fick bl.a massera/få massage, paddla kanot och leka lekar. En läskig sak var att Rebecka svimma också! Hon sa att hon inte såg någonting, blev blek, började vingla och sen ramlade hon typ ihop, så jag och Paula sprang och hämta skolsyster. Vi gjorde jätte god mat också, i ett tält vid blås-ut. Eller ja, dom andra gjorde god mat. Jag gjorde ingenting, för alla ville verkligen steka den där köttfärssåsen! Jag paddlade kanot med Anna och Sandra. Jag satt längst bak och styrde. Vi drev ändå bortåt och plötsligt var vi mitt ute i sjön. Då ska dom hålla på och byta plats och krångla! Och dom skvätte en massa vatten, okej, mest på varandra, men ändå. Ja, när vi kom intill stranden på ett ställe så dumpade jag dom. Jag gick längs strandpromenaden tillbaka och skrattade lite smått hur bra det gick för dom. Dom skrek att dom behövde mig, men det där fixade sig ju också. Mer eller mindre blöta. Ni är väldigt tok roliga ibland! Jag hade även utvecklingssamtal med Staffan idag. Det tog ca tio minuter och vi gick igenom några papper. Allt var under kontroll. Nyss var jag, Sabina och pappa nere vid skjutbanan. Jag och Sabina träna korthåll. Tävling i Örebro på lördag... Av kvällen som återstår ska jag kika lite på "Tack gode gud" och fixa lite.

 Varberg med er, oförglömligt.


Kväll

- Duschen nu och sen ska jag sova och drömma om paraplyer. Jag har skickat mailet till Schweiz och pratat med Sandra-gull. Imorgon är det hälsodag, vad nu det innebär. Det får vi se, jag tror att vi ska paddla kanot bl.a. Jag och Sandra är bäst på att paddla kanot. Det bevisade vi på lägret i somras. Vi gled in i träden bland larvnät och vita larver. Men annars är vi bäst. Garanterat.

Tisdag

Hejhej! Idag efter skolan och före nu så har jag inte gjort så mycket, förutom att varit och tittat på Sabinas arobicavsluting. Hon och tre kompisar dansade. Sen fikade vi lite. Jag har även mottagit ett mail från Martin, i Schweiz. Det stod på tyska så jag förstod bara lite, så mamma översatte lite bättre åt mig. Så nu ska jag skriva tillbaka. Fast på svenska. Det förstår i alla fall Horti någorlunda, tror jag. Annars får dom väl be morfar att översätta till tyska. Horti och jag delar föresten födelsedag... Tills på fredag håller vi på att lära oss Perfekt regelbundna verb i skolan på tyskan. Annars har vi ingen läxa eller något, skönt! Fast det håller nog inte så länge... Jaja, nu ska jag knåpa ihop det där mailet. Auf Wiedersehen!


Present

Hej! Skoldagen är slut, vilket känns väldigt skönt. Provet gick bra, var inte så svårt alls. Nu försöker jag inte "skryta". Men om man säger att det gick jäääääätte dåligt och vet med sig att det inte gjorde det. Då ljuger man ju, eller hur?På matten fick jag jätte ont i magen på vänster sida. Tänkte att det var blindtarmen eller något. Men den sitter väl på höger? Och så ont gjorde det ju inte. Någon som har haft blindtarmen? Den kan gärna tala om för mig hur det känns. Jag brukar få ont i magen när jag är stressad. Men jag är faktiskt inte stressad. Som jag brukar vara... Imorgon har vi inga vanliga lektioner. För det är hälsodag. Hoppas vädret blir någorlunda fint. Men nu är det dags att blogga om det jag egentligen tänkte göra. Min morfar fyller snart år. Och även om han säger att han inte önskar sig något så vill jag ju ge något... Men vad ska man hitta på? Köpa eller göra något? Dom flesta uppskattar ju saker som man gjort själv väldigt mycket, men vad? Han fyller 75 år och jag har aldrig i hela mitt fjortonåriga liv köpt en present till en sjuttiofemåring. Så, någon annan har kanske bättre erfarenhet eller tips? Alla förslag välkomnas. Tack!

Fysikprov

Halloj. Sitter i skolan nu och har precis ätit. Om ca en kvart har jag fysikprov. Så jag ska dra mig neråt i korridoren och titta igenom det en sista gång. Håll tummarna för mig. Skriver senare.

Omega och broderi

Skolan idag gick väldigt snabbt (speciellt eftersom vi hade inställd idrott) På slöjden broderade jag en brun stege och ett vitt moln. Igår så kom mina sista födelsedagsgäster och grattade mig i efterskott. Jag fick en turkos klänning med ett sidenband från ginatricot. Ni vet, en sådan som dom flesta trippar runt i? Men dom är fina. Efter skolan idag, så åkte hela familjen till Örebro lite snabbt. Jag böt min klänning mot en likadan, för den jag fick först var lite sönder på ett ställe... Och så tittade vi på mobiler och köpte någon sladd till filmkameran. Föresten, jag glömde ju att skriva varför ICA bjöd på tårta. Dom fyllde ju 90 år. Hipp hipp hurra! Och i lördags åt jag årets första jordgubbar, det smakade sommar. Just ja. Jag måste ju också berätta om en sak igår. Jag hade inte mer än vaknat, runt 11.00 och då ringer telefonen och då är det till mig. Det var en tjej från Borås som ville intervjua mig om Dramaten och en massa. Hon bröt på finska så det var inte det lättaste att höra heller... Det skulle publiceras i någon tiding om jag fattade allting rätt. Det är väl bara att vänta och se. Men jag tror inte det var förrän i höst? Och förövrigt idag så har jag gått och lärt mig allt om Ellära och fysik. Hm, okej, jag kanske överdriver lite. Men jag vet vad det här tecknet är: Ω Det är en Omega! Det var något med resistans... Prov imorgon och det ska väl gå bra. Hoppas jag. Jag har fortfarande inte fört över bilderna från min kamera men det ska jag göra. Men bara inte idag, för jag ska sova och hoppas att John Blund vill besöka mig inatt. Det skulle vara snällt! Idag har även min moster och min faster namnsdag. Båda heter Carina. Grattis till er! Tidningen GLÖD kom även med posten idag. Gillar den! Nej, nu ska jag sussa och drömma om jordnötter och hopprep. Vad vet jag. Hoppas du/jag får härlig sömn.

Skolan

Hej! Nu sitter jag i mediateket i skolan med Kattis. Vi har snart haft två timmar rast! Hade inställd gympa... Om tio minuter har vi bild. Sen tar jag bussen hem. Bloggar nog mer hemma. Ville bara uppdatera lite (eftersom jag aldrig skrev igår) Hej då.


Bråk

Det blir inget bloggande idag. Tyvärr!


Dagens tidsfördriv

Ännu en dag har gått. Väldigt snabbt dessutom. Jag har hunnit med detta:

  • Läst lite fysik (utan större framgång)
  • Tänkte göra en matteläxa, lyckades dock bara göra fyra uppgifter...
  • Lyssnat på kent
  • Målat naglarna rosa
  • Gått en promenad med mamma
  • Läst en tiding
  • Tittat på pokerfejs (och ätit lite av det billiga godiset)

Yeah, min lördag. Jag har lite bilder som jag tänkte föra över till datorn också, men det får bli imorgon istället... För nu är jag trött och min säng ropar. Nej, men det ska bli skönt med sömn. Bloggar mer imorgon.



Billigt godis

- Alla har väl sökt sig till närmsta ICA? Lösgodis för 2.90 hg och idag bjuder dom på tårta och saft m.m. Jag var nyss där med mami och handlade lite. Till mat idag åt vi potatis, örtsås och rödspätta. Pappas speciallitet! Jag vet att vi äter lunch tidigt (ca 12.00) för att vara helg, dom flesta äter väl frukost då? haha. Igår kväll var det trevligt på gårn också och före det så gick skyttet bra. Sköt till och med en femtio tavla! Men resten gick väl sisådär... Efter det så gick jag och Nicole och köpte glass och sen tog vi kort ute. Idag är inget speciellt planerat, men jag ska i alla fall plugga lite fysik, prov på tisdag! Later.

Korthåll

Fredag idag, det känns väldigt skönt, kan jag lova! Kort skoldag, fick tillbaka mitt tyskaläxförhör, fick 20/18, hur nu det gick till? Nej, men det var för att jag gjorde en sak som man inte behövde... Sommarvärmen kommer mer och mer. Hade leggins och en kort tunika idag, kändes vårigt och skönt. Ikväll ska jag nog till gårn en stund. Hoppas på att träffa roligt folk och så. Men det blir nog jeansen istället för tajtsen, haha. Föresten, nu börjar korthållssäsongen också. Så det är dags att "putsa upp" korthållsbössan och åka iväg och skjuta några smällar. Ska faktiskt iväg redan nu, med pappa och Nicole. Så nu ska vi åka ner till Gyttorps skjutbana och ser hur det går med årets första skytte, utomhus. Ciao.


Torsdag

Hej! Idag så rullade skolan på som vanligt. Fint väder och ja, allt är bra. Nyss läste jag en jätte hemsk bok "Flickan och förintelsen". Det är en sann historia om en flicka som överlevde andra världskriget, nazisterna och koncentrationslägerna. "Hon leker med en maskros mellan gatstenarna. Bara väggarna ser tysta på". Man ska inte blunda för något som faktiskt varit en verklighet... Jag har inte så mycket mer att blogga om. Hoppas alla får en trevlig torsdagskväll.


Fästing!

Idag vaknade jag av väckarklockorna (ja, det är inte en, utan tre närmare bestämt!) Jag trallade upp vid sju och klädde mig och käkade frukost, yoghurt med müsli, jag bläddrade även lite i tidningen. Sen har dagen i skolan flytigt på som vanligt. Men det värsta idag måste ändå ha varit före gympan då jag upptäckte att jag hade en fästing på min vänstra överarm, på baksidan. Jag fick syn på den av en slump och sen blev jag uppjagad och sprang ut. Staffan tog bort den åt mig, den hade inte hunnit sätta fast sig så hårt, som tur var. Det hade inte varit trevligt med borelia direkt... Och på svenskan kom jag på mig själv med att jag lärt mig något nytt. Det är nämligen jämt så pratigt och stökigt på våra svenska lektioner och det är egentligen ganska så jobbigt... Så jag sa till Titti: Vet du vad jag har lärt mig? Nej, svarade hon då. Jag har lärt mig att "stänga av"! Då sa hon att det är bra, för det kan behövas ibland... Och det håller jag med om, fullt ut! Efter skolan åkte jag, Sabina och mamma till Nora igen. Vi var på biblioteket. Lånade en massa skivor och böcker. Några konstiga böcker, för jag och Sabina håller på med en knäpp grej... Sen träffade jag Nicole en stund, alltid lika trevligt. Vi satt i en lekpark och tuggade på tuggummi som jag bjöd på. Nu ska jag sova. Dröm sött.

Första maj

Halloj. Det var väldigt skönt att vara ledig idag... Jag har inte gjort så mycket alls, men det var skönt att bara vara hemma. Kvällen igår blev lyckad. Träffade en massa tjejkompisar och vi var först i Gyttorp. Där tittade vi på brasan, eller ja, mest fyverkerierna. Det var verkligen fint! Sen tog vi en gratis buss in till Nora och gick på gratis disco. Det var faktiskt ganska mycket folk där, men det var nog främst för att det var gratis. Det kändes ganska kul, även om det inte hände så mycket. Alla verkade så glada, i alla fall i mina ögon. Just ja! Jag fick även reda på att jag varit med på tv... Dom filmade/intervjuade ju mig efter barnpoesifestivalen. Fast jag tror bara att det sändes i Stockholm? Det var en som pappa kände som ringde och berättade att han sett mig, och sen gick jag in på datorn och svt.se och klickade mig fram. Skola imorgon... Har både kemi och tyska läxa. Nu ska jag gå och titta igenom det litegrann. God natt.

RSS 2.0