Snart fredag

Imorgon är det fredag. Först blir det skolan till ca 14.00. Sen så ska jag och familjen in och fixa nya pass till mig och Sabina. Dom går ut den 21:a oktober. Kan ju vara bra att ha om man ska resa någonstans, någon gång! Annars får jag se vad jag mer hittar på imorgon. Ska bli riktigt skönt/kul med helg faktiskt. På lördag ska jag ju till Västerås och skjuta en korthållstävling. Sen får jag se vad som dyker upp. Idag efter skolan så har jag skjutit lite korthåll och så. Igår skrev jag fyra dikter! Två lite längre och två lite kortare. Kände mig så inspirerad... Sen sommarlovet började har jag skrivit ca 20 texter. Kan tyckas ganska lite. Men har inte hunnit/varit inspirerad till fler. Men nu ska jag lämna datorn, kram.

Under ytan

Jag måste bara tipsa om världens bästa bok: Under ytan av Cecilia Lidbeck. Har läst den två gånger, och fler lär det bli! Det finns inte ord till hur bra man skulle kunna känna igen sig och när det kommer tårar, då är en bok riktigt bra! Okej, jag har flera "favoritböcker". Men den här är absolut en av dom bästa!

image70

Vardag igen

Onsdag. Skola. Plugg. Kompisar. Äta. Skriva. Sova. Låter det spännande? Knappast. Men det betyder att allt är som det ska. Vardagen är igång igen! Men det är tråkigt att varje dag ser nästan likadan ut, eller egentligen så är det ju inte så... På lördag ska jag i alla fall skjuta en korthållstävling i Västerås. Sabina och Nicole med. Det blir nog rätt skoj. Föresten: Åh, vad jag saknar sommarlovsnätterna! Det var så härligt att kunna sitta upp halva natten och bara skriva. Visst, jag skulle kunna göra det nu med. Men då kan jag inte sova ut på morgonen + att man vänder på dygnet. Det var liksom på natten som jag hade mest tid att skriva, även om det var sommarlov. Det är samma sak nu. På dagarna har jag knappt tid. Men jag ska försöka ta mig mer tid. Om det går. Men det blir väl ännu svårare att få tid över nu när teatern börjar, skyttet drar igång och när man får mer i skolan... Jaja. Nu ska jag inte babbla på en massa mer om i stort sätt ingenting. Kärlek!


Noramarken

Årets noramarken är över och jag tycker att den blev riktigt lyckad! Det började ju i fredags. Då åkte jag och Sandra hem till Mimmih med några fler tjejer. bl.a Paula och Johanna. Det var riktigt mysigt. Lite senare på kvällen så gick vi ner på stan och till tivolit. Kvällen blev rätt lyckad faktiskt. Och så igår. På dagen gick jag på marken med familjen först och sen Sandra m.fl. Jag köpte bara en sjal, med döskallar. På kvällen åkte jag och Sandra in till stan igen, tivolit då också. Vi åkte samma karusell två gånger. Eller ja, jag åkte samma karusell två gånger. Men en biljett kostade ju 30 spänn och jag har inte rik, haha. Men Emelie bjöd mig på ett åk för jag hade ju namnsdag igår. Jag fick faktiskt ett paket från familjen också. Lite godis, ett linne och en lott (som jag inte vann något på) Jag fick även ett "grattis på namnsdagen" sms från m&m (mormor och morfar) Jag som inte ens visste att dom kunde sms:a, haha. På eftermiddagen kom även Sara och Carina förbi och fikade lite. Dom hade varit på marken. Vi skulle äta tårta men den var oätbar. Grädden var helt sur, usch! Men vi hade ju annat att fika på, som tur var. Idag var sista marknadsdagen och den har jag spenderat med Nicole först och sen Sandra. Jag och Nicole köpte varsin väska och så åt vi varsin munk. Dom var riktigt goda! Sen följde jag henne till tåget och så tog hon det hem. Efter det så träffade jag Sandra. Vi gick runt lite. Jag gjorde värsta fyndet! Jag köpte nämligen två par skor för - håll i er - 25 kronor styck! Dom reade allt såhär på slutet för att få sälja slut så mycket som möjligt. Det blev två par ballerinas. Ett par leopardmönstade och ett par rosa och vit-randiga. Sen gjorde jag ett till fynd! Jag köpte ett par jeans (som jag älskar) från Sandra. 44 kronor blev dom mina för! Bara för att hon har typ vuxit ur dom... Den här helgen var verkligen rolig tycker jag. Och nu är det ett helt år kvar tills nästa år... Jag har tagit en massa kort under helgen, men dom är kvar i kameran än så länge. Nu måste jag avsluta det här. För jag har lite att fixa och imorgon är det ju skola! Puss!

Tillbaka i skolan...

Jahapp. Nu var "ännu" ett sommarlov över. Skolstarten var i torsdags, den 23:de. Vi fick scheman, busskort och så gick vi på några lektioner. Idag så slutade vi lite före 14.00. Fast egentligen slutar vi 14.10 på fredagar. Men det skulle kanske ändras, så det återstår att se hur det blir... Idag tog vi även "skolfoto". Nu ska jag käka lite och sen ska jag in till stan med en massa tjejkompisar. Det blir tivoli ikväll och imorgon blir det marken + tivoli på kvällen. Och eventuellt marken på söndag. Jag hoppas på en toppen helg! Hoppas bara att vädret håller sig bra också. Sorry att jag bloggat så lite på sista tiden... Men jag kommer igen! Kanske lägger in lite bilder och så någon dag också. Men nu i helgen blir det som sagt nora marken för hela slanten! Och så har jag ju faktiskt namnsdag imorgon, det är ju Lovisa.

Korthåll

Hej. Nu har jag nyss ätit lite kvällsmat. Men före det var jag och Nicole och sköt korthåll. Det blåste jätte mycket! Så det blev en hel del "kastskott". Det gick inte heller så bra att skruva in skotten. Men det "får lösa" sig imorgon på provskotten före tävlingen. Men som sagt, det var svårskjutet idag... Men i och för sig så var sköt vi bara för att få skotträning. Lägger även in en bild från Jönköping, SM. Före skjutningen.

image70

Stockholm, here we come!

Yes! Nu är resan bekräftad och allt. Det blir Stockholm på måndag med Sandra. Bara vi två hela dagen. Blir nog super skoj... Känns skönt att det blir "något extra kul" innan skolan drar igång + att jag älskar Stockholm och shopping. Det känns som om att det inte kan bli bättre just nu. Men som sagt. Det är ju inte förrän på måndag... Idag har jag inte gjort någonting. Vaknade runt 11.00. Usch, vad jobbigt det kommer att bli med alla tidiga mornar... Och att lägga sig tidigare på kvällen för att orka upp. Min hjärna är helt inställd på att "inte somna före 23.00". Av dagen som återstår så blir det korthållsskytte m.m. Puss!

Torsdagkväll

Tänk, om en vecka idag så kommer jag att ha gått första skoldagen i åttan... När skolan drar igång så räknar jag med att det är höst. Eller i alla fall från och med första september. Även om det är "britt-sommar". Jag hoppas på en fin höst! Jaja. Nu sitter jag i alla fall här insvept i min vita, mjuka, gosiga morgonrock (kvällsrock?) och med duntofflorna. Jag försöker tänka ut vad jag ska göra den kommande veckan och har kommit fram till det här:

  • Lördag: Korthållstävling i Örebro, tidigt. Runt 9.00(?) På kvällen blir det talangen i Brunnsparken med Sandra och Emelie. Jag får äntligen träffa Felicia, Martina och Jacquelin!!!
  • Måndag: STOCKHOLM MED SANDRA! Bussresa, shopping och fika m.m. (Men bussresan är inte bekräftad än, om bussen är full så satsar vi på tisdag!)
  • Onsdag: Sabina börjar skolan... Och jag ska bara njuta av sista lovdagen. (Om inget annat dyker upp, vill säga)
  • Torsdag: Skolstart. Klockan 8.10 i vårat nya hemklassrum.

Dom andra dagarna som återstår så får jag se vad som händer. Imorgon ska jag förmodligen träna lite korthållsskytte. Men det tar ju verkligen inte hela dagen... Nej, nu ska jag dricka en kopp te och skriva lite. Inte en dag utan en penna i min hand.


En vecka kvar...

Nu återstår bara en vecka av sommarlovet, en vecka! Det här lovet som skulle vara världens längsta och världens bästa. Jag är inte helt övertygad om det verkligen blev så... Och det skulle ju vara den varmaste sommaren på "typ 100 år". Men istället har det varit "typ den sämsta sommaren på 100 år". Nej, men man skulle inte direkt tacka nej till en utlandsresa, till soooolen! I alla fall, idag är det regnrusk och jag gick nyss hem från Sandra. Jag och Emelie sov hos henne till idag. Vi tittade på film, Pledge this och snackade typ hela natten. Och så åt vi chips! Mina favoriter, Sourcream & Onion... Vi somnade inte förrän ca 04.30. Sen vaknar jag och Sandra ca 12.30 av Emelie och Sandras mamma som väcker oss med lite hot som: "Om ni inte går upp nu så får ni ingen frukost". Jag var hos Sandra hela dagen. Sandras mamma kom hem med en låda med en massa garn och "stickningspinnar" som hon fått av någon. Så jag och Sandra satte oss och stickade lite. Bara för en kvart eller så. Som värsta gamla tanterna, haha. Igår, innan jag åkte till Sandra, så hade pappa och Sabina hyrt "En natt på museet". Så vi såg den också. Ganska rolig faktiskt! Nu ska jag ta mig en varm dusch och sedan får vi se vad jag hittar på. Bloggar lite senare i alla fall!

image69  image70

Måndag

Hej! Idag är det måndag, som sagt. Jag vet några som börjar skolan nästa måndag, alltså om en vecka. Själv börjar jag torsdag nästa vecka, den 23:de alltså. Fick brev från skolan idag... Idag har jag inte gjort så mycket. Skrivit två brev, städat lite i mina skrivbordslådor och sen följde jag med in till stan. Sabina klippte sig och jag träffade Sara och Emelie, så jag gick lite med dom. Sen handlade jag och Sabina lite, för när vi kom hem gjorde vi mat. Förrätt: Små ostbitar (vitlök) + salami på små spett. Huvudrätt: Bakad potatis med broccoliröra. Efterrätt: Varm banan med smält choklad. Mamma och pappa uppskattade det ganska mycket tror jag, och gott var det! För övrigt så mår jag prima och imorgon ska jag träffa Emelie och Sandra. Ha det bra!

Lördagnatt

Snart är det natt. Jag har suttit vid datorn hela kvällen och känner mig lite smått ensam. Det känns som jag är lite sådär övergiven av allt och alla. Men det kanske känns bättre i dagsljus. Nu ska jag skriva lite. Kärlek!

Lista

image65

Nu tycker jag det var längesen jag hade med en lista här, så:


Namn: Lovisa Fontana.
Smeknamn: Lollo (det har blivit att dom flesta säger så, men jag tänker inte på om någon säger Lollo eller Lovisa)
Född: 23 April 1993.
Bor: Vit tegel villa.
Kille: Nej.
Kär: Nej (jag är nog för kräsen...)
Vänner: Jadå, det har jag.
Underbart: Att skratta!
Jobbigt: För mycket i skolan. 
Skola: Karlsäng.
Trivs du i din klass och skola: Ja, det gör jag.
Favoritämne: Svenska och syslöjd, tror jag.
Värsta ämne: Engelska m.fl.
Har du msn: Ja.
Har du webcam: Ja, men jag är osäker på om den fungerar...
Beskriv dej själv med ett ord: Noggrann.
Musiken: Olika.
Favoritfilmer: Jag gillar Pirates of the Caribbean-filmerna, och Mr Bean.
Dricker du: Nej.
Röker du: Nej, varför skulle jag?
Snusar du: Nej!!!
Tycker du om discon: Ja, absolut!
Favoritdricka: Har ingen direkt favorit.
Är du flörtig: Jag tror inte det, men det beror väl på...
Är du en player: Nej?
Sminkar du dig: Ja, men inte dagligen.
Tycker folk du är snygg: Det vet väl inte jag? Förmodligen inte.
Vet du nån som är kär i dig: Nej.
Har du ett hatobjekt: Nej, men det finns ju personer som är "mindre omtyckta".
Är du en gottegris: Nja, ibland.
Är du modig: Beror på.
Är du gay: Nej.
Gillar du att prata i telefon: Ja, om det är en trevlig prick i andra sidan luren.
Livshemlighet: Ja.

VEM/VAD/VILKA...
Älskar du:
Att skriva.
Avskyr du: Hårstrån i mat, usch!  
Gillar du: Komplimanger.
Hånar du: Ingen, eller kanske någon, ibland. 
Delar du mest minnen med: Familjen.
Längtar du mest efter: Joelina m.fl.
Vill du helst slippa: Läxor och prov, tack.
Stör du dig på: Personer som tror att dom är störst, bäst och vackrast.
Gosar du med: Katten Fritz, när jag träffar honom.

VILKEN...
Tidning läser du: Dagstidningen ibland, FRIDA, KP, Glöd m.fl.
Buss åker du oftast: Till och från skolan, 333:an alltså och om jag ska till Örebro eller hem så är det 302:an.
Fråga ställer du oftast: Vad gör du? (tror jag, t.ex på msn)
Dag föddes du: En fredag.
Årstid föredrar du: Alla årstider har sin charm!

VAD...
Gör du nu: Sitter och skriver.
Gör dig till en bra människa: Jag behåller hemligheter och liknande för mig själv.
Gör dig till en dålig människa: Jag kan ganska lätt bli sur... 
Har du lyssnat på idag: Mp3:n. Musik alltså.
Har du för storlek i skor: 38/39.
Har du på dig: Mjukisbyxor, två linnen (ett vitt och ett zebramönstrat) och underkläder då.
Ska du göra nu: Ingen aning.
Ska du göra imorgon: Ingen aning.
Sa du senast och till vem: Tack för maten, till mamma. (tror jag)
Sa någon till dig senast: Kommer inte ihåg.
Vad tror du på: Att ingenting är omöjligt, typ.
Tror du inte på: Falska personer.

FAVORITER...
Vad använder du just nu för jacka:
En vit tygjacka, om det behövs.
Vad använder du just nu för skor: Olika från dag till dag!
Favoritfärg på kläder: Det jag känner för.
Favoritmaterial på kläder: Bomull, kanske?
Vilka kläder skulle du vilja ha just nu: Om jag fick gå in på t.ex H&M så, en massa!
Favoritaffärer: H&M och ginatricot.
För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden: Ingen aning, det är olika...
Vad har du för tröjstorlek: XS, S eller om det är en tjocktröja så kanske M. Tror jag. 

DITT RUM...
Stort, litet eller mitt imellan: Mitt imellan, tycker jag.
Vilken färg på tapeterna: Ljusgrön.
Vilka färger går rummet i i övrigt: Vitt, trä?
Favoritmöbel i rummet: Min fåtölj.
Varför: Mjuk och skön.
Vad vill du ändra där inne: Jag gjorde om mitt rum för nästan precis ett år sen, så det duger som det är.
Vad har du på väggarna: En hylla, en tavla på en ängel och en stor tavla på en massa Hollywood-legender.
Vad har du där inne av följande:
a) tv? :
Nej...
b) video/dvd? : Nej.
c) dator? : Nej.
d) telefon? : Ja, mobilen.
e) tv-spel? : Nej. 
Vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster: Altanen, ett gult hus och trädgården, typ.
Vad gör du oftast i ditt rum: Skriver och sover, tror jag.

BLANDAT...
Vad heter/hette din/ditt/dina...
a) morfar?
Gaudenz.
b) mamma? Jeanette.
c) pappa? Christer.
d) mormor? Marianne.
e) farfar? Rolf (lever ej)
f) farmor? Alice (lever ej)
g) syster/systrar? Sabina. 
h) bror/bröder? Har ingen... 
i) djur? Har många akvariefiskar så dom har inga namn. Men jag hade en fisk som hette Pärlan, för längesen.

VAD HAR DU I DIN...
a) jackficka just nu?
Ingenting...
b) skolväska just nu? Den är tom, eftersom det är sommarlov.
c) handväska eller liknande just nu? Tomt där med, lägger i saker när jag ska någonstans...

Kalas

Hej. Igår så fiskade vi kräftor. Vi fick 26 stycken + att vi slängde tillbaka ca 20 stycken som var för små... Vi får vara nöjda, eftersom vi bara hade fyra håvar och så "fiskade" vi ju från strandkanten. Men vädret var inte det bästa, men jag fick i alla fall användning för mina svarta/blommiga stövlar! Just ja! Idag så hände det en grej... Jag stod i duschen och plötsligt hör jag pappa skrika en massa och springa runt. Det visar sig att en katt sprungit in i huset och ner i källaren, katten var till och med in i bastun! Men pappa fick ut katten igen i alla fall. Tillbaka till nu. Eller rättare sagt, till framtiden. Klockan 14.00 ska vi träffa några kusiner och sen ska vi hem till några andra kusiner och gratta Rico som fyllde 40 i juli, dom har ju varit bortresta... Då blir det kalas, vi ska bl.a äta där. Så jag kommer nog inte blogga något mer under dagen... Men ha det så bra!

 

11 år sedan...

Idag för elva år sedan så gifte sig mamma och pappa! Då var jag alltså bara tre år... När man har varit gifta i elva år så är det "stålbröllop". Såhär såg vi ut när v kom ut från kyrkan i alla fall:

image64


Cykelsemester

Hej! Passar på att blogga lite nu. Igår så åkte jag och Sabina på "cykelsemester". Vi cyklade till Storå, till mormor och morfar. Det blev nästan tre mil... Vädret började att vara bra, men plötsligt dyker några väldigt mörka moln upp... Men vi trampar på och så stannar vi i Uskavi. Vi badade och åt glass. Plötsligt kommer värsta åskknallen och sen börjar det ösregna, så vi springer in i kiosken. När regnet gett sig så cyklar vi vidare, i den värsta backen på hela vägen (typ) så börjar det komma några regndroppar, det finns inget att ta skydd under och plötsligt så vräker det ner! Jag: "Vi tar skydd under något träd" och så försöker vi få plats under en liten grenig tall med cyklarna + packningen och oss själva. Jag igen: "Vi gömmer oss under min handduk" och så drar jag upp min lilla handduk som redan är ganska blöt och som täcker typ havla mig, nej, men det var ingen bra idé i alla fall... Sabina: "Vi får cykla ändå" och så cyklar vi iväg i uppförsbacken som vi tänkte gå upp för. Det åskar och regnar så mycket att man knappt kan se vägen. Vi cyklar sådär i över en kilometer när vi slutligen når "Kopparpannan", en liten restaurang. Helt genomblöta så traksar vi in i den lilla restaurangen och resultatet blir ungefär såhär: "Oj, är ni blöta?". Nästan att man hade lust att slänga ur sig något i stil med att "Nej, det är bara som det ser ut, föresten så regnar det lite ute, om du inte redan märkt det?". Men jag höll tyst. Lite senare, när regnet gett dig igen så cyklade vi vidare. När vi nästan var framme så kommer det några regnstänk igen så jag tyckte att det var lika bra att söka tak på en gång. Vi vände och hann precis in under coop näras tak och så vräkte det ner - igen. Men när den regnskuren var över så cyklade vi sista biten till mormor och morfar utan den minsta regndroppe. På kvällen åt vi dillchips och tittade på "Söderläge" och reprisen av "Allsång på Skansen". Vi monterade även upp ett tält på altanen. Vi ville ju tälta, men ute var allt ju så blött, så vad passade bättre än att tälta under tak? Idag har jag, mormor och Sabina sytt lite. Jag gjorde en väska. En gul med blommor. Av gammalt tyg som mormor sytt dockkläder av förut. Nu är jag i alla fall hemma, efter vårat lilla ävenyr. Det blev ett väldigt långt inlägg, men what ever. Bilder tog jag också, men dom är som sagt i kameran, lalala. Hejdå!


Tralalala

Eh. Jag ljuger ju för mig själv. Jag lovade ju att blogga mycket. Men tiden räcker inte till för mig liksom. Nu ska jag sova. puss!

Imorgon...

Imorgon är det en ny dag och det blir nog inget mer bloggning ikväll. För Sabina ska ha datorn nu.


Jönköping

Nu är det dags för lite bloggning känner jag... Så, jag börjar att skriva om Jönköping som jag och familjen besökte 3-4/8. Vi åkte hemifrån efter lunch och jag läste i bilen, som vanligt. Vi stannade vid en rastplats och drack fruktsoda och åt bullar och chokladkex. På andra sidan motorvägen fick vi syn på ett rådjur så pappa försökte locka lite på det, men då sprang det istället, så ingen rådjursbild blev det. Men vi var glada i alla fall och åkte vidare. Efter en liten stund hade vi hittat till hotellet i Jönköping. Vi åkte och tittade lite vart skjutbanan låg och så och sen gick vi ut och åt. Det blev våran favorit. Kinamat, såklart! Jag och Sabina försökte äta med pinnar och hur det gick kan man dra olika slutsatser om. På väg mot hotellet såg vi världens sötaste kattungar. Resten av kvällen spenderades på hotellrummet. Jag och Sabina ängnade oss åt att fixa lite olika frisyrer med pappas hår. Med den där "tuppkammen" skulle han ju nästan platsa på Augustibuller som gick av stapeln för några dagar sen, haha. Försökte lägga mig tidigt för att vara utvilad till skyttet dagen efter, men klockan tickade iväg och det blev halvsent. Dagen efter smällde vi i oss av hotellfrukosten för att sedan checka ut och åka till skjutbanan. Först var det vapenkontroll och sen var det mest att vänta. Sabina sköt i skjutlag 5 och jag i skjutlag 8. Så hennes upprop var klockan 10.30 och mitt klockan 12.15. Jag sköt på bana 22 och det gick inget bra alls. Jag hade världens oflyt! Alla skott gick "ut". Hade t.ex en 8.9 och en massa 9,8:or och 9,9:or! Usch, det blev nästan skrattretande! För att när jag fick t.ex en 9,9 så fattas det ca en millimeter för att det ska bli en 10:a. Och poängen dras fort ifrån, eftersom man inte räknar med decimaler. Så placeringen behöver vi kanske inte prata om? När vi var klara med detta SM, så åkte vi till Hjo. Vi åt rökt röding och solade på en badplats. På kvällen åkte vi hem. Jag har tagit en massa bilder, men dom är fortfarande kvar i kameran... Bloggar mer senare!

Förlåt

- IMORGON ÅKER JAG TILL JÖNKÖPING! Men jag kommer hem den 4/8-07. På kvällen skulle jag tro. Jag ska skjuta SM i korthåll. Och jag har inte bloggat på typ ett år (okej, inte riktigt så längesen, men ändå) Jag som har en massa bilder att visa och en massa att skriva. Som kanske inte är så aktuellt senare. Men ändå. Om du vill, så kom gärna tillbaka efter den 4/8. FÖR DÅ SKA DET BLOGGAS!


RSS 2.0