Test

Barn:
( ) jag älskar tv-spel
( ) min favoritglass är dajm
(/) jag föredrar hårda paket
(x) jag bor hemma hos mina föräldrar
(x) jag tycker om tecknade filmer
( ) min favoritsylt är jordgubb
( ) jag tycker att pussar är äckligt
( ) jag tycker att tobbe trollkarl är rolig
( ) jag vet inte vad "sitt still" betyder
(x) jag har ett gosedjur i sängen
Summa: 3 ½

Tonåring:
(x) jag svär ofta
( ) jag festar minst en gång i månaden
( ) jag tycker det är coolt att bli full
(x) jag har finnar
(/) jag ogillar barn
(x) jag önskar mig pengar i födelsedagspresent
( ) jag har en kondomsamling
(/) jag kan inte vistas ute utan smink
( ) jag ogillar ansvar
(/) jag sover helst längre än till kl 11 på morgonen
Summa: 4 ½

Vuxen:
(/) jag vill ha/har barn (vill kanske ha någon gång?)
( ) jag tittar alltid på aktuellt
(x) jag önskar mig saker till hemmet
( ) jag vaknar kl 8-9 utan väckarklocka
( ) jag tycker om äggula
( ) jag är gift
(/) det bästa med julafton är att släkten samlas
(/) jag tittar alltid på melodifestivalen
( ) när jag lyssnar på radio så hör jag på p4
( ) jag storhandlar
Summa: 3

Tant:
(/) jag tycker om att lösa korsord
( ) jag har gråa hår
(x) jag har mycket rynkor
( ) jag lagar mat varje dag
( ) jag bjuder bara hem folk om det är riktigt städat hemma hos mig
( ) det första jag kollar efter i tidningen är dödsannonserna
( ) jag förstår mig inte på dagens ungdomar
( ) jag har barnbarn
(/) jag blir gladast av mjuka paket
(/) jag tycker om kokta grönsaker
Summa: 2 ½

Barn: 3 ½
Tonåring: 4 ½
Vuxen: 3
Tant: 2 ½

Vad blev du?


HAIRSPRAY

Jag och Sabina var ju i Örebro igår och gick bl.a på bio. Av mig får Hairspray toppenbetyg!
Någon mer som har sett den, och vad tyckte du?

image113 

skrivbok

image112 

- Jag klarar mig inte utan min skrivbok (som är lika tunn som ett häfte typ) har med mig det nästan överallt.

Ta dig även en titt i min bilddagbok: http://aprilflicka.bilddagboken.se nu har jag uppdaterat med bilder under några dagar!


HÖSTLOV!

Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan när ett långt och mysigt höstlov ligger framför mig, men kanske är det själva grejen? Att det känns så bra att det inte går att sätta ord på det. Men det värsta är väl att det här höstlovet som ska vara så långt, en hel VECKA ju, kommer inte alls vara sådär långt... Det går så fort. Men jag har ingenting speciellt planerat, förutom ikväll då, då blir det gårn en sväng, för att se idol och klockan 21.00-23.00 blir det musikverkstan med glam. Just nu sitter jag och lyssnar på Timbaland - Apologize. Men snart blir det Kents "Ingenting", än har jag inte tröttnat på den... Och en annan sak: Jag ser ju att det i alla fall är några som läser, men jag tycker det är lite glest mellan kommentarerna? Det är ju så kul att få... Höstkramar.

image110

Bilden tog jag i Kopparberg, på marken.

Djupa funderingar

  • Varför är ordet förkortning så långt?
  • Varför heter det rusningstrafik när bilarna kör som långsammast då?
  • Varför finns bokstaven S i ordet läspa?
  • Vilken är mörkrets hastighet?
  • Om Statiol är öppet dygnet runt, 365 dagar om året - varför finns det då lås på dörrarna?
  • Var tar den vita färgen vägen när snön smälter?
  • Hur kommer killen som kör snöplogen till jobbet på morgonen?
  • Om du åker i ett fordon med ljusets hastighet, vad händer då om du sätter på strålkastarna?

Fundera på det!


Kent - Ingenting

ÅH! Jag fullkomligt älskar kents låt ingenting! Men å andra sidan så gillar jag ju en hel del med dom. Håller nog antagligen på att spela sönder den just nu (kommer alltså tröttna senare någon gång) Men det får det vara värt, för jag kan inte låta bli att lyssna nu! Jag måste verkligen införskaffa mig deras nya skiva... Kents låtar är så sköna att lyssna till för att koppla bort allting (t.ex som nu när jag är stressad) känslorna kan flöda fritt till deras musik, om någon förstår vad jag menar?

                                                       image109

Hjälp?

Snälla, söta, rara någon. Alla har ju så snygga bloggar, men jag fattar ingenting av alla tecken hit och dit! Kan inte någon erbjuda mig lite hjälp? Guldstjärna i så fall!

                                                                          image108

Vårat databord

image107

- Jag säger bara: Herregud vilken röra!

DAGENS OUTFIT

Idag var dom mesta av kläderna från gina tricot:

image99

      

  • Vit mössa och halsduk, H&M
  • Svart cardigan, gina
  • Leggins, gina (benvärmare, vet ej)
  • Lejongul lång t-shirt (typ tunika) gina
  • Örhängen, halsband (samma som igår) H&M
  • Klocka, ur&penn
  • Låga stövlar, skopunkten
  • Mörkbrun skinnjacka, skinnars

(Stövlarna och jackan är fotade vid ett annat tillfälle, och ja, jag vet, tröjan är lite genomskinlig på första stora bilden)


Fredag!

Hellu. Nu är det fredag, lika skönt som vanligt! Slutade redan vid 12.00 idag, eller ja, 11.50 om man ska vara exakt. Hade ju som sagt inställd SO (eget arbete) Pappa hämtade mig och sen dess har jag varit hemma. Käkat lite och setat (heter det setat eller suttit?) här vid datorn. Nu för helgen har jag inget speciellt planerat, men ikväll blir det musikverkstan med Sandra, Paula och Rebecka i alla fall, Glam! Ser kanske lite på idol också, om jag har tid. Är nog på gårn då? Idag är det riktigt ruggigt ute och det blåser rätt mycket. Så invigde min nya halsduk idag + att jag hade mössa imorse, mys! Tänkte slänga in en "dagens-outfit" lite senare också. Ha en härlig fredag!

K-BRUNNAR

Det är rätt skrämmande. Jag har nog aldrig haft det förut, mer än typ "gå inte på sträcken mellan plattorna på gatan". Fixa ideér alltså! Men nu har jag värsta tvångstankarna. Jag måste gå på dom två K-brunnarna precis utanför pizzerian varje gång jag passerar dom. Värst är det på morgonen, när jag ska till bussen. Det var väl egentligen så det började, jag gick på dom där brunnarna för att jag "skulle få lite tur under dagen". Inte vet jag om det hjälper egentligen (som idag tillexempel?) Men du vet säkert också hur det är att ha tvångstankar? Jag tror att alla personer drabbas av det någon gång under sin livstid. Och det här med K och A brunnar är nog rättså vanligt. Alla vet ju att man inte ska gå på A-brunnar? Men man kan ju också tänka såhär: Vad händer om jag inte gör si eller så? Förmodligen ingenting. Men jag kan ändå inte sluta med mina "fixa ideér". Nu är det väl bara att hoppas på att det inte blir värre eller att fler saker "som jag bara måste göra" dyker upp, för i längden kanske det blir rättså jobbigt? Har du några tvångstankar?

image97
 

DAGENS OUTFIT

Idag körde jag på en riktig H&M-outfit! Allt är typ från H&M, förutom jeansen och så då.image95

  

  • Mörkbrun polotröja, ca 100 kr.
  • Örhängen, ca 20 kr.
  • Halsband, ca 50 kr.

Billigt och bra!



Packat och klart

Dagen har varit riktigt lugn och skön nu efter skolan. Nu ska jag se packat och klart med m & p. Bilderna håller på att föras över till datorn nu också, äntligen att jag tar tag i det... Vi hörs sen!


Donnerstag

Hej. Nu sitter jag i mediateket och har rast till 14.40 då dagens sista lektion börjar, tyska. Idag efter skolan vet jag inte riktigt vad som händer, har inte så mycket plugg faktiskt. Sandra är sjuk idag, så ska väl kanske ringa till henne också. Jag längtar till imorgon, har hemarbete i SO, så slutar redan runt 12.00! På kvällen blir det musikverkstan också med Paula, Sandra och Rebecka. Superskoj! Bloggar mer senare idag, pusshej.

Åttans dag

Hejsan allesammans! Idag i skolan så var det "åttans dag", vilket innebar att hela klassen var i bl.a församlingshemmet och lekte lekar, pratade och så. Inga lektioner idag alltså... Måste även nämna en rätt lustig sak, visste ni att det var "tacksägelsedagen" i söndags? Läste det i min kalender och tyckte det verkade rätt knäppt. Jag menar, varför ska man säga tack extra mycket en speciell dag? Jaja, i alla fall. SO-provet igår kändes helt okej, så nu väntar jag bara på att få tillbaka det! Teatern var lika skoj somvanligt och nu i måndags så fick vi även roller. Jag ska spela Micaela, jag som heter Mikaela med k, i mellannamn! Jag lovar att berätta mer om våran pjäs en annan gång/flera gånger längre fram. Och även när vi ska ha premiär/föreställningar. Kanske någon som känner för lite drama? hihu. Och nu har vi även nytt namn på våran teatergrupp, "Volym" kallar vi oss numera. Före teatern gick jag i alla fall på stan. Jag hittade en mörkbrun, rätt tunn polotröja som jag köpte och även en jätte mjuk vit lång halsduk. Den var längre än jag trodde, för när jag köpte den så hängde den i en sådan där ring, du vet? så jag såg inte riktigt längden och när jag kom hem så såg den så lång ut att jag mätte den, haha. Den var hela 2,5 meter! Angående det där med att klippa min egen lugg så ska jag ge er som läser besked hur det gick med den historien... Jo, igår kväll så bestämde jag mig och tog fram saxen, mamma började att toppa den lite, men sen tog jag över och klippte själv. Jag vet inte riktigt hur det blev, men strunt samma. Men någonting jag borde ha lärt mig av erfarenhet är att man ska aldrig leka frisör själv! Men det är ju så kul... Nej, nu väntar en tyskaläxa som ska vara klar tills imorgon. Auf wiedersehen!

Fullt upp

Hejhej! Bloggar nu, för jag hinner inte göra det på resten av dagen. Sitter i mediateket nu med Anna. Snart ska vi ha svenska och sen idrott. Sen tar jag bussen till Örebro och går lite på stan innan jag ska på teatern. Sen blir det buss hem igen och sen skytte. Kvällen avslutas väl lagom skoj med pluggning, SO-prov imorgon somsagt... Nu är jag proppmätt, hade nyss hemkunskap och vi gjorde bl.a köttbullar, mums! Nej, nu bär det av till skåpet och hämta boken, Rackarns dotter som vi läser på svenskan. Ha en bra fortsatt måndag!

Myskväll

Har precis suttit och pluggat SO i över en timme, så passar på att slänga in ett litet blogginlägg. Nu tänkte jag precis gå en promenad för att "rensa hjärnan" lite med frisk luft. Vädret är inte det bästa (det är ju rätt grått) så det blir på med mössa och vantar! Mamma bakar även en äppelkaka nu, som kommer att smaka bra senare ikväll, kanske med en kopp te till? Tänkte även ta en skön dusch med bl.a hårinpackning. Man får inte glömma bort att ta hand om sig i höstrusket! Och man ska unna sig saker, så om jag tänker efter så var det helt rätt med lite shopping igår, hihu. Ha en bra söndagskväll!

image91  
 (dock inte den inpackningen jag har)


Adlibris

Jag fick två presentkort på 25 kronor vardera när jag köpte några böcker på bokmässan från just adlibris, så nu använde jag dom, genom att beställa två böcker genom deras hemsida. Det blev Det fattas en tärning och Hur kär får man bli? Jag har redan läst båda böckerna, men eftersom dom är så bra så känner jag att jag "bara måste ha dom". Självklart kommer jag att läsa dom igen!

image89 image90


Söndag klockan 14:51

Det är söndag och det innebär att snart är det skolvecka igen. Jag vet inte varför, men jag tycker inte om söndagar? Dom känns så tråkiga och liksom smälter in i resten av veckan. Idag ska jag plugga till SO-provet. Idag såg jag reprisen av idol, för jag missade halva i fredags när vi var i musikverkstan. Det var jätte skoj, verkligen! Jag spelade så att manikyren flög, mahaa. Igår var jag, Sabina och mamma till Marieberg. Jag köpte lite kläder, trots att jag kanske inte egentligen behövde, men jag älskar kläder/skor/accessoarer och att shoppa! Har en massa kort i kameran som väntar på att få visas upp, antingen här eller i min bilddagbok (http://aprilflicka.bilddagboken.se) Det är kort sen bokmässan till och med... För övrigt så säger jag grattis till Emelie Källqvist som fyller 14 år idag! Nu skriker geografiboken på mig, ciao!

Klippklipp

Det är svårt. Jag vet inte om jag ska göra det eller inte. Klippa lite på min egen lugg alltså. Jag vill nog ha den lite kortare, men jag vet inte. Kanske inte så smart att klippa själv? Då kanske det blir jätte fult, och det vill jag ju inte. Ska nog tänka lite så det inte blir någon dum impuls känsla! Eller så får någon hjälpa mig om jag vill klippa lite i alla fall. Jag lovar att uppdatera sen hur jag gör/gjorde, när jag bestämt mig.

image88

Musikverkstan

Tjohej! Nu är det fredag, vilket innebär helg. Inget speciellt händer vad jag vet? Dock så har jag lite plugg som måste pluggas, om man säger så. SO-prov på tisdag... Ikväll blir det musikverkstan med mina kära vänner: Paula, Sandra och Rebecka. Vi har ju *erm* startat ett band... Så vi ska väl se lite hur det går med det. En låt har vi ju i alla fall skrivit. Jag ska spela elgitarr. Grejen är den att jag inte kan spela elgitarr? Men Sabina kan ju spela gitarr och det är ju typ samma sak som elgitarr, så hon får väl lär mig lite och så får jag väl testa mig fram också? Jag har i alla fall kopierat ett av Sabinas papper med ackord... Nyss ringde Sandra! Hon ska färga håret brunt, typ, snart? Så ikväll får jag se det också. Jag tror det blir supersnyggt såhär till hösten/vintern! På tal om hår... I onsdags så hade jag ju typ en scarf på huvudet och då var det någon som frågade (kommer inte ihåg vem): "Vad är det där?". Tur att jag har en sådan "snabbtänkt hjärna"... Jag svarade lite ironiskt: "Under den är det i alla fall en dålig hårdag!".

Första snön!

- Okej, den första snön kom lika snabbt som den försvann. Så det är alltså ingen snö ute nu... Nu regnar det bara, jag hatar regnrusk! Men i alla fall, det var efter B-tiden som jag satt i korridoren (inte vid något fönster) och såg ingenting om det som hände utanför skolan. Men den "stora nyheten" spred sig fort. Och snart fattade även jag att det faktiskt snöade. Jag tänkte typ: "Ja, men då kommer det väl snöa ett tag" och så gick jag till syslöjden och upptäcker efter ett tag att det regnar. Och jag som dagen till ära hade med mig min kamera, eftersom mamma sagt något om: "Dom har pratat om snö idag", hann inte ens dokumentera årets första snöflingor!  Den 11/10. Är det inte lite väl tidigt? Jaja, jag vet väl också att den riktiga snön inte kommer riktigt än, men i alla fall.

image87

Matematik

Hejsan alla som läser! Idag har det varit en riktig "tråk-onsdag", om jag kan uttrycka det så? Skola till 15.05, ingen lektion som var speciellt kul + att Sandra, Paula och Kattis är i Stockholm idag/imorgon. Så inte är dom i skolan heller. Just nu är dom i globen och ser Gwen Stefanis konsert! Jag ringde Sandra 19.30 när den skulle börja, fast då hade den inte dragit igång riktigt än. Efter skolan så har jag räknat en massa matte. Räknade/käkade/räknade/promenerade/räknade/duschade/räknade. Det var faktiskt riktigt skönt att avbryta allt med siffror ett tag och bara gå och a-n-d-a-s den klara höstluften. Sabina följde med, så vi hann snacka/skratta lite. Hinns ju inte med så mycket sånt nu när det är skola/pluggning för jämnan känns det som. Men snart är det ju höstlov! Vi är snart där, veckorna går fort...

image85  image86

Tisdagskväll

Halloj! Jag hann inte blogga igår, tiden räcker inte till som man vill. Jag kom hem från teatern, plugga lite och åt. Sen var klockan redan 22.00 och jag var trött, så jag la mig och sov istället för att sitta vid en surrande dator och bländas av en skärm. Men några besökare har jag i alla fall, fast jag vet ju inte vilka ni är. Skulle uppskattas om ni slänger in en liten kommentar när ni ändå läser/besöker min blogg? I alla fall. Jag bloggar lite nu. Dagen idag var bra. Jag hade min "höstklänning" med t-shirt under/klänning över. Kan lägga in någon bild sen, så kan jag visa. Har även börjat ha mina svarta "höststövlar" ibland. Alltså, jag gillar verkligen hösten! Trots att det är kallt/blött och mörkt och så. Okej, klart jag inte gillar hösten jämt (typ på morgonen när jag väntar på bussen) men annars så älskar jag alla löv, färger och allt myspys! Vad tycker du? Är hösten hiss eller diss? Eller så tycker man som jag, alla årstider har sin charm. Skolan idag rullade på också. Först 80 minuter SO, engelska, syslöjd och sen lunch/håltimme. Sen hade vi fysik (fick äntligen 8:ans böcker, yeah) Vi slutade redan 14.00 idag, efter fysiken, för vi hade inställd idrott. Jag och Sandra följde med Paula hem en stund. 16.00-18.00 var det konfirmation. Mamma hämtade mig och nyss käka jag och så. Nu ska jag plugga lite, biologiläxa tills imorgon. Bloggar mer imorgon, så kom tillbaka då, ha det fint!

Toppen helg!

Japp, det har varit en kanonhelg! Men jag hinner inte blogga nu, för jag ska måla naglarna och så. Men jag bloggar troligen imorgon, för då är det inget skytte, bara teater. Så är hemma före 20.00. Det här var bara en liten uppdateringen om att "jag lever", hihu. LPS-kvällen (Lovisa, Paula, Sandra-kvällen) var förövrigt väldigt trevlig också. Tv-tittande, matlagning, onyttigheter, skitsnack om allt och inget och en hel del skratt. Jag tycker det är väldigt bra att vi har "lps-kväll" ca en gång i månaden, sånt behöver man! God natt.

image84

Matte

JAG MÅSTE BÖRJA RÄKNA MATTE NU!!! JAG MÅSTE BÖRJA RÄKNA MATTE NU!!! JAG MÅSTE BÖRJA RÄKNA MATTE NU!!! JAG MÅSTE BÖRJA RÄKNA MATTE NU!!! JAG MÅSTE BÖRJA RÄKNA MATTE NU!!!

Ja, det är gaska uppenbart vad jag borde göra nu. Räkna matte.


Kanelbullensdag

Just ja, idag är det ju den 4/10 och då är det ju kanelbullensdag. Tänkt att bullarna fått en egen dag! Så nu ska jag och mamma äta varsin bulle, hihu.

image83

Karlsängsloppet

Hej! Idag sprang vi karlsängsloppet i skolan. Jag måste medge att jag är rätt nöjd, eftersom jag (typ) aldrig tränar. Kom 9:a av 38. Med tiden 30.27. Förra året kom jag 13 med en tid runt 31 minuter... Så har i alla fall förbättrat mig. Nu är det bara ett år kvar att springa, så det får vi se hur det går... Om jag får gissa så kommer jag att ha världens träningsvärk imorgon! Trots att jag stretchade lite. På tal om imorgon, efter skolan så ska jag och Sandra åka buss till Örebro direkt efter skolan. Och då tänkte vi klippa oss, på något ställe som har drop-in. Har inte riktigt bestämt mig hur jag vill ha det, men det får lösa sig. Om inte någon har något förslag på något som är snyggt? I alla fall, sen går vi väl lite på stan också och käkar. På kvällen sen är det disco också, det ser jag fram emot! Ska faktiskt bli riktigt skoj, eller jag hoppas att det blir skoj. Hoppas jag kan dansa riktigt mycket också, haha, och att inte träningsvärken sen idag (om jag får någon vill säga) hindrar det. Men då tänker jag dansa i alla fall! hihu. Nyss så slängde jag ihop en deg till scones. Men ugnen är lite seg så jag har suttit här och väntat på att den ska komma upp i rätt gradantal. Jag är jätte hungrig! Har inte ätit så mycket idag. Fick inte i mig särskilt mycket vid lunch, mådde lite illa/hade ont i magen, men det berodde nog på att jag var lite nervös inför loppet också... Och så har jag och Sandra proppat i oss druvsocker också, så vi skulle få lite energikickar. I eftermiddag/kväll väntar en massa pluggning, speciellt matte. Men nu först blir det scones + te (med mintchoklad-honung) Det är jätte gott, vi köpte det på kopparbergsmarken. Just ja! Jag har ju glömt att skriva vad vi vann på marken... Någon som kan gissa? Japp, en stor chokladkaka på nummer 49. Det blev en marabou schweizernöt! Mums, fast vi har inte öppnat den än... Nej, nu ska sconsen in i ugnen, pusshej!

image78 image79  image80  (klicka för större bild på dom två sista)

Rätt lyckad dag

2 Oktober. Låter inte så speciellt och ja... ganska tråkigt. Men min dag har varit rätt bra faktiskt! Okej, såhär:

  •  Okej, jag vaknade och var trött (la mig inte förrän strax efter 23.00 igår)
  • Gick till bussen (det var KALLT! men å andra sidan ska jag inte klaga nu, hur kallt kommer det inte vara i december liksom?) står på en liten trottoarkant bland en massa gula små löv och tittar ner och där ligger det tjugo kronor! Mitt framför fötterna på mig. Tjugan var blöt och hade antagligen legat där under natten och väntat på mig (?) Tjugo kronor rikare kliver jag på bussen.
  • I skolan hade vi nutidsorientering på SO:n. Jag fick 21 rätt av 30. Rätt nöjd faktiskt, det fanns ju inga alternativ att välja bland, man skulle skriva i svaren själv. Sen slutade vi en halvtimme tidigare från SO:n.
  • På lunchen gick jag till en butik och en trevlig tjej böt batteri i min klocka som nu fungerar igen!
  • Sen var det fysikredovisning. Jag och Paula hade Venus. Hoppas det gick bra. (Kände inte hur det gick)
  • 14.00 var jag på bokråd (ingen idrott för mig alltså) JAG UPPTÄCKTE ÄVEN ATT JAG ÄR MED I EN BOKTIDNING!!! Den är grön, med höstens böcker och finns på typ varje bibliotek (tror jag?)
  • Konfirmationen var helt okej också.

Det enda som förstör min dag en aning är läxorna. Har biologiläxa tills imorgon och lite annat också. Nu ska jag plugga lite. Hejdå.

 image76image75  image77


RSS 2.0