Örebro

Idag väckte mamma och pappa mig med något i den här stilen: "Lovisa, det regnar och vi tänkte åka till Örebro idag!" Då var klockan 10.00 och jag kände mig hur pigg som helst. Så dagen har alltså spenderats i Örebro. Jag köpte bl.a ett par solglasögon, en tunn tröja, ett halsband och några diadem. Jag skulle kunna shoppa hur mycket som helst, men plånboken säger ifrån. Mina favorit butiker är främst H&M och ginatricot, såklart! Men jag har även börjat gilla Indiska. Dom har faktiskt härliga prylar, accessoarer och vissa klädesplagg är riktigt fina. Solglasögonen som jag köpte idag är därifrån. När vi kände oss färdiga med alla affärer så åkte vi till Frövi och hälsade på familjen Gunnarsson. Alltid lika trevligt! Allt från mig nu, puss!

Äntligen sol! Eller... nä.

Idag när jag vaknade så tittade jag ut och upptäckte till min stora förtjusning att solen sken! Så jag drog på mig bikini och minishorts och sen satte jag mig i solen med en bok. Men bara efter ett tag så kommer det hotfulla mörka moln. Och vips, så var solen försvunnen. Jag som verkligen trodde att solen var här för att stanna? Så det var bara att svida om till jeans, raggsockor och en tjocktröja för att inte frysa där jag satt på altan och läste vidare... Idag har jag plöjt igenom en hel bok och lite till. Det var faktiskt mysigt att sitta där ute i myskläder under altantaket och höra när regnet smattrade (för ja, det regnade lite också) Jag ska nog dra ut lite filtar och kuddar någon dag för att göra det ännu mysigare (om det inte är så bra väder) 17.30 följde jag med Sabina till vattenskidklubben. Hon åkte lite och jag satt med i båten och "hejade på". Men nu håller jag alla mina tummar för att solen kommer. För liksom, vad är ett sommarlov utan sol?


Onsdag

Hej. Igår var jag på Gustavsvik med Paula nästan hela dagen. Vi åkte forsen och den halvnya rutchkanan m.m. Vi hade väldigt skoj! Sen tittade jag på när hon och laget spelade match i Odensbacken. Det blev 0-0. Sen åt vi på Mc´donalds och sen åkte vi slutligen hemåt. Men det blev en toppendag! Idag har jag inte gjort så mycket. Var på biblioteket och träffat Nicole en sväng. Men vart är solen? Nu hoppas jag verkligen att det blir en "värmebölja" nästa vecka, som dom sagt på tv och liknande. Ciao!


Jag cyklar, jag cyklar...

Idag var det äntligen en solig dag! Och min dag har jag spenderat tillsammans med Sandra. Först cykla jag ner till henne, sen hem och åt, sen ner till henne igen, sen cykla vi in till Nora och sen hem till henne, sen cykla jag ner till vattenskidklubben och slutligen hem igen... Så idag har jag använt mammas cykel rejält. I Nora åt vi Örebroglass. Jag åt citron-sorbet och hasselnöt/choklad. Sen låg vi nere vid blåsut och solade oss lite. Sabina åkte vattenskidor nyss, men jag skippade att testa igen. Nej, det kanske inte riktigt är min grej? Imorgon blir det Gustavsvik med Paula, skoj! Hej då.

Söndag

Jahapp. Idag är det söndag. Jag har spelat minigolf med familjen och jag vann med 49 slag. Igår var det ju systers födelsedag. Vi käkde en massa tårta och hon fick fina paket. Ja, både utsidorna och insidorna var fina. På kvällen gick jag hem till Nicole på en tjejkväll med henne, mig, Maria, Hanna, Marika och Erika. Vi åt jätte god mat, körde skattjakten m.m. Det var mycket skoj! Klockan 23.00 trippade jag och Maria hemåt. Puss på att vi bor grannar. Nicole åker på fredag. Då kommer hon vara mycket saknad. Av mig. Av dig. Och av alla. Buhu, hela tre veckor! Föresten, i veckan kom två diktböcker som jag beställt. Äntligen! Förövrigt så saknar jag en massa människor. Som jag måste träffa inom kort? Nu ska jag inte blogga mer för idag. Hej.

GRATTIS!

image58
Idag blir min syster 12 år!

Dumma väder

Varför är det aldrig fint väder på midsommar? Det är så tråkigt att inte kunna sitta ute, tycker jag. Regn och grått väder kan ju vara mysigt ibland, men inte på sånna här tillfällen. Föresten är ju hösten så grå, så under sommaren kan det väl i alla fall vara fint? Om det nu så bestämt måste regna idag, så kan väl solen lysa imorgon i alla fall, för då fyller ju Sabina år och sen ska jag ju hem till Nicole. Ikväll blir det nog inget speciellt, jag blir nog bara hemma. Men jag ser fram emot imorgon. Bye.

Midsommar

Ja, idag är det midsommarafton. Jag har inga speciella planer. Ikväll ska jag nog allt plocka mig sju blommor och lägga under huvudkudden. Det har aldrig funkat att jag drömt om någon, men det hör ju midsommar till, right? Hoppas alla får en bra dag, trots det sämre vädret... GLAD MIDSOMMAR!

                                                   image57

Bullbak

Hejsan! Ja, nu var det några dagar sen jag skrev sist igen... Men jag har så mycket annat för mig. Idag har jag och Sabina bl.a bakat vaniljbullar. Det tog längre tid än vi trodde och dom blev väl sisådär. Men mamma och pappa gillade dom (i och för sig så gillar dom nästan allt vi bakar) Igår spelade vi äventyrsminigolf och handlade mat på (hör och häpna) tre ställen under en kväll. Vi köpte bl.a jätte gott iste som jag drack idag. Med persiko-smak! Och så var vi in på biblioteket och lånade en massa böcker, bl.a två yoga-böcker, hihu. För jag och Sabina tänker ju bli yogaproffs? Nej, inte vet jag, men det var ju "yoga-hemma" böcker. Imorgon är det midsommar och jag har inga planer alls. Dagen efter det så fyller Sabina år och jag är även hembjuden till Nicole på kvällen, så det blir nog en bra dag. Men somsagt, först morgondagen. Hoppas vädret blir hyffsat. Nu ska jag kila, hej då.

   
(inte våra bullar)      

Vattenskidor

Hej! Idag är det måndag och jag har haft en bra dag. Just nu sitter jag här och mumsar på en bulle. Idag tog jag 10.47 bussen till Örebro. Där gick jag och storsade runt i butiker och köpte en massa presenter till lillasyster. Åh, jag verkligen längtar tills hon ska packa upp dom... Jag åt en mjukglass och drack en päron milkshake från Mc´donalds också. När jag kom hem så åkte jag, Sabina och mamma ner till vattenskidkluben. Sabina skulle åka och sen övertyga hon mig om att åka också. Hon är jätte duktig (hade bara åkit en gång förut!) Men för mig var det första gången och jag hade desto större problem. Jag kan ju inte stå på dom dära skidorna! Men det är ju bättre att prova än att inte prova... Sabina ska dit nästa måndag med för att åka. Jag får se om jag följer med. Antingen så är jag envis och testar tills jag klarar det någorlunda eller så lägger jag ner skiten. Men jag är ju ganska envis, så det lutar faktiskt  åt det första alternativet. Men jag får se. Imorgon ska jag skjuta en korthålls tävling. Det är lite mer min grej... Nu ska jag fixa lite. Ciao!

Söndag

Idag har det regnat i stort sett hela dagen. Jag har varit med Nicole och vi har inte gjort ett dugg. Som jag sa: Såhär tråkigt har vi nog inte haft sen vi lärde känna varandra... Men ibland måste man nog ha lite små trist också. Sen kilade jag och Sabina och köpte en pizza som familjen delade på. Det känns verkligen som en tråkig regnig söndag och som att det är skola imorgon. Därför är det väldigt härligt att det faktiskt inte är det! Tänk vad mycket vädret spelar roll, om det regnar är allt genast mycket tråkigare? Imorgon ska jag till Örebro och leta lite presenter till Sabina som fyller på lördag. Det blir nog finemang.

  Puss på Nicole.

Tandkrämsproblem

image53

- Ja, vi har inte brist på tandkrämstubar, utan snarare på tandkrämen. Nästan så att man får beslutsångest över vilken tub man ska välja.

Sommarlov

- Ja, men det känns inte än? Avslutningsdagen blev lyckad. Vi var i kyrkan, klassrummet och sen gick vi på sommarlov. Jag väntade vid skolan och såg niorna när dom sprang ut m.m. Jag skulle åka buss hem men den kom inte? Så jag åkte med Sandra hem. För att "fira in" sommarlovet så åt vi pizza. Min favvo, oxfilépizza. På kvällen var jag på stadshotellet på disco med några kompisar. Det var helt okej. Igår gick jag upp vid sju för att titta på Sabinas skolavslutning. Sen tältade vi på gården natten till idag. Idag kom mormor och morfar hit. Jag följde med dom fram till torget. Det var loppis, gamla bilar/mopeder som var utställda och tipspromenad m.m. Sen gick vi hem och fikade. Nyss blev jag överraskad då pappa ger mig "en lapp". Det visade sig vara ett presentkort på handlarn, 50 kr. Jag kom tvåa i tipspromenaden! Med alla tolv rätt och sen var det skiljeuppgiften som gjorde så jag kom tvåa. Det var en burk med ett snöre och man skulle gissa hur långt snöret var. Jag gissade på 2,9 m och det var 2,64 m. Men att komma tvåa är ju inte illa? Och nu är vi framme vid nutid. Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på. Men det löser sig, det är ju sommarlov! Bye.


SOMMARLOV!

- Gissa om jag har längtat efter att få skriva detta. NU HAR JAG SOMMARLOV!

Sista dagen i sjuan

Ja, idag har det varit en lugn dag i skolan. Vi har städat skåpen, tittat på Shrek 2 och ätit tacos m.m. Imorgon är det skolavslutning. Men mitt sommarlov kommer nog inte att märkas så mycket förrän på fredags eftermiddagen. För jag ska upp tidigt och titta på Sabinas skolavslutning, hon slutar nämligen på fredag. Snart ska hela familjen åka och hälsa på min kusin Sara som slutade nian idag. Det blir nog mysigt. Jag älskar dom här sista dagarna som precis har varit. Puss på sommarlovet som ligger framför mig. ♥

Body and brain

HEJ! Nu var det ett tag sen jag skrev sist och jag vet inte vart jag ska börja "skriva av mig". Men anledningen till varför jag inte skrivit är ju självklart vädret. Det har varit upp emot 35 grader och sol! Då är det ingen som klagar? Fast det ibland blir det ju lite varmt. Och självklart har jag då inte tid att sitta i en kall källare bara för att uppdatera här. Under dagarna som har gått så har jag ätit glass, och då menar jag verkligen ätit glass! Kanske två piggelin + vaniljglass med jordgubbar per dag... tralala, glass är gott. Jag har även varit ute såklart, solat, spelat crocket och så har jag även tagit årets första dopp! Eller ja, flera dopp har jag hunnit med. Jag har även sovit hos Paula. Vi ristade in L + P med ett hjärta runtom i träd, fotade en massa, åt cous-cous, chokladpudding och godis och så satt vi ute med filtar och ljus på kvällen och snackade en massa strunt. Det var mysigt. Nu ska jag äntligen skriva om det som jag tänkte berätta om: Body and brain! Det var B&B hela dagen idag i skolan. Först var det en massa uppgifter i klassrummet, sedan uppvising, sedan stafetter och sist med inte minst "prisutdelning". Allt det här kan vara ganska svårt att förstå om man inte har varit med om det... Men i alla fall. Vi, alltså 7C vann brain! Eller ja, vi vann allt förutom utklädningsdelen. Det var härligt med vinst för det har krånglat lite hela dagen, med stafetter och uppvisning. Det stod mellan C och D och jag tror inte det skillde så mycket i poängskillnad. Men vi stod som segrare! Snacka om att vi blev glada och sprang fort som tusan ner till studion för att hämta vårat pris, godispåsar! Kanske även ska nämna att det var vi och sex andra sjuor. Nu ropar mamma att det är mat, så jag ska kila! Kram.

Torsdag

Hej! Igår var det ju nationaldagen och vi alla var ju lediga. Så då satt jag ute i solen nästan hela dagen och sen sköt jag korthåll. Povel Ramel dog även i tisdags. Jag har även gått och blivit en hejare på crocket. Jag gillar det "spelet", hihu. Idag var det "Elevens val-dag" i skolan. Det är det imorgon med. Jag har valt batikfärgning. Det är faktiskt kul. Idag färgade jag två t-shirtar, med mönster. Och solen håller i sig och det gör mig så glad, så glad. Nu ska jag gå och äta. Det blir grillat. Då är det sommar! Hej då.


Tisdag

Idag skiner solen som bara den! I skolan fick vi tillbaka våra matteprov och hade våran sista SO-lektion med Eko. Vi fick glass och gav henne en sak som hela klassen gjort. Vi har även tränat till body and brain, som är redan nästa tisdag... Nu efter skolan har jag inte gjort så mycket, bara varit ute i det fina vädret. Sabina kommer hem lite senare också. Då ska vi bl.a äta lite smörgåstårta som pappa hade med sig hem. Imorgon är vi ju lediga, eftersom det är nationaldagen! Då vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Men det ska bli fint väder. Ciao!

Solig måndag

Hej solstråle. Nu uppdaterar jag... Idag är det jätte fint väder, soligt och varmt! Det känns så härligt till och med att vara i skolan, när det är så lite kvar och man riktigt känner sommaren. Efter skolan ringde Nicole. Så vi gick och köpte glass och sen fastnade vi konstigt nog på Gyttorps gårn. Vi diskuterade en massa "viktigt" med Töka. Annars var vi typ själva där... Min lillasyster är på klassresa till Göteborg och kommer hem imorgon. Så nyss har ju hon varit på Liseberg, jag blir ju avundsjuk, hihi. Igår skrev jag aldrig för jag var så trött. På tjejkvällen somnade vi ca 4.30... Men det var SÅ KUL! Jag kanske lägger in lite bilder sen. Min kamera är full, men jag hinner inte föra över dom till datorn nu, för jag ska snart sova... Dröm sött.

Tjejkväll

Just nu är jag i Örebro hemma hos Felicia på tjejkväll. Med henne, Martina, Eva och Flores. Vi har jätte kul!

  

Tvilling?

Är det min dubbelgångare eller kanske en tvilling? Nä, det var ju bara en spegelbild!

image49


Talang 2007

Nu är Talang 2007 finalen avgjord. Och som segrare stod min favorit Zillah med apan Totte! Så det blev lyckat, tycker jag. Vem hade du som favorit?

image48

Vilka kändisar är mest lik mig?

 Såhär blev resultatet:
image46
image47

Älskade fredag

Äntligen är det fredag! Ikväll ska jag nog inte göra något speciellt. Förutom att se finalen i Talang 2007. Jag håller nog på hon som buktalar, Zillah med sin lilla apa Totte. Imorgon ska jag förhoppningsvis till en kompis i Örebro, Felicia. Hon bjöd mig på en tjejkväll. Om jag ska dit så blir det nog super skoj, men jag känner ju ingen förutom Felicia då... Jag bloggar nog mer senare, pusshej.

Grattis Rebecka!

Idag fyller min kära vän Rebecka 14 år. Grattis på den stora dagen!

image45

RSS 2.0